Σύνοδος Κορυφής: Ξεκινούν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία

Σύνοδος Κορυφής: Ξεκινούν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία

Oι 27 ηγέτες της ΕΕ, που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατέληξαν σε συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε μετά από πολύωρες συνομιλίες, ότι οι ηγέτες του μπλοκ «αποφάσισαν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία».

Παράλληλα, η Γεωργία πλέον μπαίνει σε καθεστώς υποψήφιας χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε «θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, μόλις επιτευχθεί ο απαραίτητος βαθμός συμμόρφωσης στα κριτήρια ένταξης και κάλεσε την Κομισιόν να υποβάλει έκθεση έως τον Μάρτιο με σκοπό τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης».

Σύνοδος Κορυφής: Κάμφθηκε η σθεναρή αντίδραση του Βίκτορ Ορμπάν

Η ανακοίνωση του Σαρλ Μισέλ σημαίνει ότι κάμφθηκε η σθεναρή στάση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, που ήταν αντίθετος στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και απειλούσε με μπλόκο.

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που πραγματοποίησε το απόγευμα αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Φρανκφούρτη, συνομίλησε με Ευρωπαίους ηγέτες. Ο Ουκρανός πρόεδρος επέμεινε ότι το Κίεβο έχει επκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών. Έχουμε περάσει τους βασικούς νόμους. Όλοι, και το τονίζω, όλοι, γνωρίζετε καλά ότι έχουμε εκπληρώσει κάθε υποχρέωση» τόνισε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «δείχνοντας» προς τον Βικτόρ Ορμπάν.

«Δεν έχω ακούσει κανένα αντεπιχείρημα για το γιατί δεν πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί από όλη την Ευρώπη. Όλη η Ευρώπη», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ