Συρία: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς στο Χομς ύστερα από επίθεση με drones

Συρία: Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς στο Χομς ύστερα από επίθεση με drones

Μακελειό με τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες προκάλεσε επίθεση με drones σε στρατιωτική ακαδημία του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.

Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι, κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στη στρατιωτική ακαδημία του Χομς, με τους ανθρώπους που ήταν στο σημείο να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν.

Τουλάχιστον 100 αξιωματικοί και πολίτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και έξι γυναίκες και έξι παιδιά, και πάνω από 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας είχε φύγει από την τελετή λίγα λεπτά πριν από το μακελειό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα drones άρχισαν να αδειάζουν τα πυρομαχικά που έφεραν λίγο μετά τη λήξη της τελετής.

Σήμερα ο υπουργός επέστρεψε για τις κηδείες των θυμάτων.

«Ο Θεός να σας δώσει παρηγοριά και δύναμη. Είθε να αναπαυθούν εν ειρήνη οι ψυχές των μαρτύρων», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, Αλί Μαχμούντ Αμπάς.

Η Δαμασκός μιλά για χτύπημα τρομοκρατικών ομάδων, όμως δεν κατονομάζει κάποια συγκεκριμένη, ενώ υπόσχεται αποφασιστική και δυνατή απάντηση. Για την ώρα, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση.

Αμερικανικό F-16 κατέρριψε τουρκικό drone

Την ίδια ώρα, αμερικανικό μαχητικό F-16 κατέρριψε ένα τουρκικό drone, το οποίο πετούσε πολύ κοντά σε βάση της Ουάσινγκτον στη βόρεια Συρία. Ήταν η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρίπτουν τουρκικό αεροσκάφος.

Η Άγκυρα αρνήθηκε ότι το drone ήταν δικό της, ωστόσο λίγο μετά την κατάρριψη ο Αμερικανός υπουργός Λόιντ Όστιν επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Δεν έχουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι η Τουρκία στόχευε τα αμερικανικά στρατεύματα. Πρόκειται για λυπηρό ατύχημα, όμως οι Αμερικανοί διοικητές στην περιοχή έκριναν πως επρόκειτο για πιθανή απειλή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ.

Η κατάρριψη έγινε κοντά στην πόλη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, η οποία ελέγχεται από δυνάμεις των Κούρδων. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα F-16 της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ κατέρριψε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που πετούσε κοντά σε περιοχή όπου είχαν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες στη βορειοανατολική Συρία.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση προειδοποίησε κατ’ επανάληψη την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πως στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες.

Η Άγκυρα διαψεύδει ότι ήταν τουρκικό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε.

«Δεν είναι δικό μας», είπε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας όταν ρωτήθηκε εάν το UAV ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ