Συμφωνία των Δυτικών συμμάχων για το Ουκρανικό σε τηλεδιάσκεψη

Συμφωνία των Δυτικών συμμάχων για το Ουκρανικό σε τηλεδιάσκεψη

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαικών χωρών κάλεσαν τη Ρωσία να λάβει συγκεκριμένα βήματα για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σε τηλεδιάσκεψη όλοι συμφώνησαν ότι «η περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες», δήλωσε στη συνέχεια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης .

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Γερμανός καγκελάριο Ολαφ Σολτς, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ ,Σαρλ Μισέλ.

Οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για την «ανεπιφύλακτη υποστήριξή τους ςτην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι τα ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη πρέπει να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Τόνισαν επίσης την προθυμία τους να συνεχίσουν τις διπλωματικές προσπάθειες, μεταξύ άλλων μέσω απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με τη μεσολάβηση Γερμανίας και Γαλλίας.

8.500 Αμερικανοί στρατιώτες σε επιφυλακή

Την ίδια ώρα πάντως, το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι έχει θέσει περίπου 8.500 στρατιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυξημένη ετοιμότητα . Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τζον Κίρμπι τόνισε, ωστόσο, ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τη μεταφορά αυτών των στρατευμάτων στην Ευρώπη. Οι αρμόδιες μονάδες είχαν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα μετά από οδηγίες του Προέδρου Μπάιντεν και μετά από σύσταση του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ