Συναγερμός στη Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν απόψε -Ερχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

Συναγερμός στη Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν απόψε -Ερχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να υπογραμμίσει εκ νέου κατά το διάγγελμά του απόψε την σημασία που έχει ο εμβολιασμός για την εξάλειψη της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού και μπορεί επίσης να ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να απευθυνθεί στους Γάλλους στις 21:00 ώρα Ελλάδος για να ανακοινώσει λεπτομερώς τα μέτρα που θα αποφασιστεί να ληφθούν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκτάκτου συμβουλίου στο Μέγαρο των Ηλυσίων. «Θα μιλήσει για την υγειονομική κατάσταση και την εξέλιξή της, υπό το φως των στοιχείων για την επιδημία στις άλλες χώρες, και για τη σημασία του εμβολιασμού», σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του.

Αντικείμενο πολλών διαβουλεύσεων εδώ και αρκετές μέρες, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αναμένεται ότι θα βρίσκεται στην ατζέντα της ομιλίας του, αυτή είναι μια «υπόθεση πολύ πιθανή και θεμιτή», σύμφωνα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Επιπλέον της έμφασης που θα δώσει στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ο Μακρόν ενδέχεται να ανακοινώσει κάποια αυστηρότερα μέτρα για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις ή χώρους όπου δυνητικά ευνοείται η διασπορά του νέου κορωνοϊού, μέσω μιας πιθανής επέκτασης της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού που επιτρέπει την επαλήθευση της υγειονομικής κατάστασης ενός ανθρώπου.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προεδρικό αυτό διάγγελμα θα γίνει την ώρα που οι Γάλλοι άρχισαν να επωφελούνται των καρπών της χαλάρωσης των μέτρων και η οικονομία δείχνει να βρίσκεται σε καλή τροχιά. Εστιατόρια, θεάματα, ένα ολόκληρο μέρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας ξεκίνησε ξανά.

Ωστόσο η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές που θέλουν να αποφύγουν να δουν το σύστημα υγείας να κατακλύζεται από ένα τέταρτο κύμα του νέου κορωνοϊού και ενώ συγκεκριμένα το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών έχει φτάσει στο ανώτατο όριο.

Το Σάββατο σχεδόν 4.700 κρούσματα καταγράφηκαν, έναντι 3.000 πριν από μια εβδομάδα και ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει στα «6.000 σε μια εβδομάδα, 10.000 σε 15 ημέρες και να ανέβει και σε πάνω από 20.000 στις αρχές του Αυγούστου, αν δεν δράσουμε», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Όσον αφορά μια ενδεχόμενη επέκταση του υγειονομικού πάσου, το Επιστημονικό Συμβούλιο τάσσεται υπέρ μιας μείωσης του ορίου (σήμερα έχει οριστεί στα 1.000 άτομα) για τις εκδηλώσεις στις οποίες προβλέπεται η χρήση του, όπως και «εν μέρει μέτρα περιορισμού» στις γεωγραφικές ζώνες που έχουν πληγεί περισσότερο, «περιλαμβανομένων του Ιουλίου και του Αυγούστου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS