Συνάντηση Μακρόν – Αναστασιάδη σήμερα στο Παρίσι- Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

Συνάντηση Μακρόν – Αναστασιάδη σήμερα στο Παρίσι- Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 11.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου κυρίαρχο θέμα θα είναι οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον κ. Αναστασιάδη, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κ. Μητσοτάκη, να συνεχίζει τις επαφές με τις χώρες της ΕΕ, με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων.

Αμέσως μετά την τελετή υποδοχής, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ στις στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση με τη συμμετοχή των μελών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας στους τομείς της Ενέργειας και της Αμυνας, οι διμερείς σχέσεις, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες της ΕΕ, παράλληλα με την τουρκική προκλητικότητα.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Παντιάς Ηλιάδης, ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στο περιθώριο της συνάντησης των δύο Προέδρων, ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου θα έχει συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογο του Φλοράνς Παρλί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS