Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Εξέδωσε αντι-navtex για Σαμοθράκη και Λέσβο - «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Εξέδωσε αντι-navtex για Σαμοθράκη και Λέσβο - «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Η Άγκυρα δείχνει την ενόχλησή της για τις διεθνείς συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία τόσο με δηλώσεις όσο και με ενέργειές της. Αυτή τη φορά εξέδωσε αντι-navtex για τη Σαμοθράκη και τη Λέσβο, όπου η Ελλάδα έχει προγραμματίσει να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, τα νησιά αυτά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Παράλληλα, η Άγκυρα δείχνει την ενόχλησή της για τις διεθνείς συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς με αποδέκτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό διαμηνύοντας ότι πραγματοποιεί ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις ενώ υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να συναντιέται με άλλους ηγέτες και να καταγγέλλει την Τουρκία.

Στο στόχαστρο του Τσελίκ βρέθηκε και ο Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας ότι η μόνη ενασχόληση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι να λέει ψέματα κατά της Τουρκίας.

Ξεκάθαρα απειλητική ήταν η στάση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, καθώς δήλωσε «πως παρά τις προειδοποιήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά και όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν και πραγματικές συνέπειες».

Η απάντηση της Αθήνας

Διπλωματική πηγή ανέφερε πως οι δηλώσεις Τσελίκ είναι ενδεικτικές του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιο διάλογο αυτή την στιγμή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ