Συνέντευξη Πούτιν: Εγκώμια για Τραμπ και Μπους, «βέλη» κατά Μπάιντεν και Κλίντον -«Η CIA ανατίναξε τον Nord Stream»

Συνέντευξη Πούτιν: Εγκώμια για Τραμπ και Μπους, «βέλη» κατά Μπάιντεν και Κλίντον -«Η CIA ανατίναξε τον Nord Stream»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πολυαναμενόμενη συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον, έπλεξε το εγκώμιο των Ντόναλντ Τραμπ και Τζορτζ Μπους (Τζούνιορ) ενώ έβαλε στο στόχαστρο τους Τζο Μπάιντεν, Μπιλ Κλίντον και CIA.

Ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποίησε δίωρη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Αμερικανού δημοσιογράφου Κάρλσον, το Tucker Carlson Network, στη μία τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

«Δεν θα εισβάλουμε σε Πολωνία ή Λετονία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να προχωρήσουν σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες όπου η Ρωσία «δεν έχει συμφέροντα», κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον.

«Δεν έχουμε συμφέροντα στην Πολωνία, στη Λετονία, ή αλλού. Γιατί να το κάναμε αυτό; Απλούστατα δεν έχουμε κανένα συμφέρον. Δεν τίθεται ζήτημα», απάντησε ο ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς αν «μπορείτε να φανταστείτε σενάριο στο οποίο θα στέλνατε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία».

Πιθανότητα για συμφωνία στην αποφυλάκιση του Γκέρσκοβιτς

Ο Πούτιν δήλωσε πως είναι πιθανό να εξευρεθεί συμφωνία για να αποφυλακιστεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία για σχεδόν έναν χρόνο.

«Πιστεύω πως μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε. «Δεν υπάρχουν ταμπού για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Είμαστε έτοιμοι να το επιλύσουμε, όμως κάποιοι όροι βρίσκονται υπό συζήτηση μέσω των διαύλων των ειδικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».

Ισχυρίστηκε ότι ο Μπιλ Κλίντον πρόσφερε στη Ρωσία μια θέση στο ΝΑΤΟ, αλλά απορρίφθηκε από το επιτελείο του. Σημείωσε πως η Ρωσία έχει ανώτερους «υπερηχητικούς πυραύλους» από κάθε άλλο έθνος, και ότι ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Evan Gershkovich είναι «κατάσκοπος» και πως η CIA ανατίναξε τον αγωγό Nord Stream.

«Η CIA οργάνωσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014»

Στην ερώτηση ποια ήταν η στιγμή που αποφάσισε να ξεκινήσει την επίθεσή του στην Ουκρανία, ο Πούτιν απάντησε: «Αρχικά, ήταν το πραξικόπημα στην Ουκρανία», αναφερόμενος στην απομάκρυνση του προκατόχου του Ζελένσκι Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014.

«Πρώτον, η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας δεν θα εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ», συνέχισε. Οι Συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια σειρά συνθηκών που προσπάθησαν να τερματίσουν τον πόλεμο του Ντονμπάς μεταξύ της Ουκρανίας και των ρωσικών αυτονομιστικών ομάδων, που υπογράφηκαν το 2014.

«Το πραξικόπημα στην Ουκρανία ξεκάθαρα οργανώθηκε από τη CIA» είπε ο Ρώσός πρόεδρος κάνοντας λόγο για λάθος υπολογισμό και της ρωσικής ηγεσίας.

«Η νέα ηγεσία στην Ουκρανία άρχισε τις επιθέσεις στο Ντονμπάς εναντίον του άμαχου πληθυσμού με πυροβολικό και αεροπορία ενώ το ΝΑΤΟ υποσχόταν να ανοίξει τις πόρτες του στο ουκρανικό καθεστώς. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς, αυτό μπορούσε να καταστρέψει και την ίδια τη Ρωσία ενώ δεν ήταν δυνατό να αφήσουμε τους Ρώσους αδελφούς μας στο έλεος των πραξικοπηματιών στο Ντονμπάς», είπε.

Τόνισε πως ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς είχε συμφωνήσει σε πρόωρες εκλογές αλλά οι πραξικοπηματίες είχαν άλλα σχέδια και τη στήριξη ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Έπλεξε το εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ

Για τις ΗΠΑ τόνισε ότι ο ίδιος σκέφτηκε πως μια αλλαγή προέδρου θα άλλαζε την έκβαση του πολέμου και έπλεξε το εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ. «Μόλις με ρώτησες αν έρθει άλλος ηγέτης και αλλάξει κάτι; Δεν πρόκειται για τον ηγέτη», είπε εκφράζοντας την καλή προσωπική σχέση που είχε με τον Τραμπ.

«Δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα ενός συγκεκριμένου ατόμου. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Μπους. Ξέρω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον παρουσίαζαν ως ένα είδος χωριάτη που δεν καταλαβαίνει πολλά. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν ισχύει».

Είπε ότι είχε μια παρόμοια θερμή σχέση με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας και ότι «δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη. Πρόκειται για τη νοοτροπία των ελίτ. Αν η ιδέα της κυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος, βασισμένη και σε δυναμικές ενέργειες κυριαρχήσει στην αμερικανική κοινωνία, τίποτα δεν θα αλλάξει. Μόνο χειρότερα θα γίνει».

«Στόχος μας η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας»

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι κάποτε σχεδόν επετεύχθη μια ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο της Ουκρανίας, κατηγορώντας τη «δυτική πλευρά» ότι ήθελε να συνεχίσει τον πόλεμο για όσο το δυνατόν περισσότερο. «Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε», σημείωσε.

«Είναι η δυτική πλευρά και η Ουκρανία είναι προφανώς δορυφορικό κράτος των ΗΠΑ. Δεν θέλω να το εκλάβετε σαν να ψάχνω μια δυνατή λέξη ή μια προσβολή. Αλλά καταλαβαίνουμε και οι δύο τι συμβαίνει».

«Μόλις άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση το 2022 η Ρωσία ήταν έτοιμη για διαπραγματεύσεις με σκοπό την ειρηνική επίλυση της κρίσης και αυτό φάνηκε στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης. Τότε οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους στην ΕΕ μας είπαν ότι δεν είναι σωστό να διεξάγονται συζητήσεις με τα ρωσικά στρατεύματα έξω από το Κίεβο και τα αποσύραμε. Αλλά η Δύση είχε λάβει τις αποφάσεις της», είπε ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθαρίζοντας πως η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας παραμένει βασικός στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Για τις διαπραγματεύσεις, υπενθύμισε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος τις έχει απαγορεύσει και νομοθετικά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου υπογράμμισε πως έχει να μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Κάνεις λάθος ιστορικών διαστάσεων με το να υποστηρίζεις τον καθένα στην Ουκρανία. Εάν θέλετε να μάθετε τι απάντησε ο Μπάιντεν τόσο για αυτό όσο και για τα πυρηνικά όπλα ρωτήστε τον ίδιο», τόνισε.

«Η Δύση φοβάται περισσότερο μία ισχυρή Κίνα παρά μία ισχυρή Ρωσία»

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σημείωσε πως είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι δεν θα επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ ενώ όπως είπε, η Δύση φοβάται περισσότερο μια ισχυρή Κίνα παρά μια ισχυρή Ρωσία.

«Η CIA έκανε το σαμποτάζ τους αγωγούς Nord Stream»

Για το ποιος ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream ο Πούτιν είπε με χαμόγελα στον δημοσιογράφο: «Σίγουρα... Εσείς προσωπικά μπορεί να έχετε άλλοθι, αλλά η CIA δεν έχει τέτοιο άλλοθι. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά ο κόσμος λέει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αναζητήστε κάποιον που ενδιαφέρεται».

«Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να ψάχνουμε μόνο για κάποιον που ενδιαφέρεται, αλλά και για κάποιον που έχει δυνατότητες, γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, αλλά δεν είναι όλοι ικανοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας να πραγματοποιήσουν μία τέτοια έκρηξη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ