Ουκρανία: Συνοικίες του Κιέβου επλήγησαν από μαζική επίθεση με drones

Ουκρανία: Συνοικίες του Κιέβου επλήγησαν από μαζική επίθεση με drones

Είκοσι οκτώ ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί πλήγματα στο Κίεβο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο άνθρωποι και να υποστούν ζημιές κτίρια κατοικιών.

Πρόκειται για την έκτη τέτοια επίθεση αυτό το μήνα εναντίον του Κιέβου και εντάσσεται σε μια ευρύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τμημάτων της κεντρικής, της νότιας και της δυτικής Ουκρανίας, ανακοινώθηκε από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 24 από 28 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε συγκρότημα διαμερισμάτων στη συνοικία Σολομιάνσκι, νότια του κέντρου της πόλης, προκαλώντας πυρκαγιά στους επάνω ορόφους, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έγινε επίσης γνωστό πως διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές στον 14ο, τον 25ο και τον 26ο ορόφους του κτιρίου. Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ο ένας από τους οποίους χρειάσθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγες εκατοντάδες μέτρα από ένα μαιευτήριο. Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζεται μια γιγάντια φλόγα να υψώνεται στο νυκτερινό ουρανό.

Πυρκαγιά σε μια υπό κατασκευή κατοικία στη συνοικία Νταρνίτσκι

Ο Κλίτσκο δήλωσε επίσης πως συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσαν πυρκαγιά σε μια υπό κατασκευή κατοικία στη συνοικία Νταρνίτσκι στην ανατολική όχθη του Δνείπερου που διαρρέει την πόλη.

Ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε πως συντρίμμια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που καταρρίφθηκε έπληξαν κτίριο διαμερισμάτων σε μια τρίτη περιοχή, επίσης νότια του κέντρου της πόλης.

Η νότια ουκρανική διοίκηση ανακοίνωσε επίσης πως μια αδιευκρίνιστη εγκατάσταση υποδομής στην περιφέρεια Μικολάιφ επλήγη και συντρίμμια από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίθηκε προκάλεσαν ζημιές σε εγκατάσταση αποθήκευσης σιτηρών στην περιφέρεια της Οδησσού.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ενώ οι φωτιές που προκλήθηκαν κατασβέσθηκαν, ανέφεραν οι αρχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ