Συντριβή ελικοπτέρου στην Τουρκία: Στους 11 οι νεκροί -«Το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της κακοκαιρίας»

Συντριβή ελικοπτέρου στην Τουρκία: Στους 11 οι νεκροί -«Το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της κακοκαιρίας»

Το δυστύχημα με στρατιωτικό ελικόπτερο, που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας ανώτατος αξιωματικός, χθες, στην Τουρκία, συνέβη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τις μαρτυρίες, το δυστύχημα σημειώθηκε εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός διευκρίνισε πάντως πως η ακριβής αιτία του δυστυχήματος δεν μπορεί να ανακοινωθεί παρά μόνον έπειτα από «λεπτομερή έρευνα».

Δύο τραυματίες, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, εξακολουθούν να νοσηλεύονται, πρόσθεσε ο Ακάρ .Ο στρατηγός Οσμάν Ερμπάς, ο οποίος διοικεί το όγδοο σώμα του τουρκικού στρατού, περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών από το δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιφέρεια Μπιτλίς (νοτιοανατολική Τουρκία).


Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το ελικόπτερο, ένα Cougar κατασκευασμένο από την Airbus, απογειώθηκε από την πόλη Μπινγκιόλ λίγο πριν από τις 13:00 (ώρα Ελλάδας) για να μεταβεί στην Τατβάν και μισή ώρα αργότερα εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ.

Οι αρχές εντόπισαν το σημείο της συντριβής αφού ανέπτυξαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα ήταν καλυμμένη με πυκνή ομίχλη.

«Ο πόνος μας είναι μεγάλος», δήλωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μια επίσημη τελετή με συμμετοχή του τούρκου προέδρου είναι προγραμματισμένη σήμερα το απόγευμα για τις κηδείες των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS