Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούν πλέον να πάρουν βασιλικούς τίτλους

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούν πλέον να πάρουν βασιλικούς τίτλους

Τον τίτλο του πρίγκιπα θα μπορεί να πάρει πλέον ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Άρτσι.

Αντιστοίχως, η μικρότερη αδερφή του Λίλιμπετ, δικαιούται επίσης να είναι πριγκίπισσα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αφού ο παππούς της Κάρολος είναι ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' το 1917, τα παιδιά και τα εγγόνια του μονάρχη λαμβάνουν τίτλους, αλλά όχι τα δισέγγονα. Δεδομένου ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι εγγόνια του νέου μονάρχη, του βασιλιά Καρόλου, θα πρέπει τώρα να λάβουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

Ωστόσο όπως είναι γνωστό, η σχέση της Μέγκαν και του Χάρι με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια τον τελευταίο καιρό είναι λίγο τεταμένη, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις στη συνέντευξή τους στην Όπρα τον Μάρτιο του 2021, όταν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είπαν ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε εγείρει ζήτημα για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο γιος τους, Άρτσι.

Μάλιστα η Μέγκαν είχε πει ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο του πρίγκιπα για τον γιο της Άρτσι, , επειδή υπήρχαν ανησυχίες εντός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας «σχετικά με το πόσο σκούρο μπορεί να ήταν το δέρμα του όταν θα γεννιόταν».

Υενθυμίζεται ότι ο Χάρι είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ενώ το 2020 το ζευγάρι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τους τίτλους, «His Royal Highness» και «Her Royal Highness», αφού απαρνήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS