Θρίλερ στις ΗΠΑ: Έξι εκλέκτορες θέλει ο Μπάιντεν - «Πόλεμο» εξαπολύει ο Τραμπ

Θρίλερ στις ΗΠΑ: Έξι εκλέκτορες θέλει ο Μπάιντεν - «Πόλεμο» εξαπολύει ο Τραμπ

Ένα εκλογικό θρίλερ εκτυλίσσεται εδώ και πάνω από 24 ώρες στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμα και δεν έχουν βγάλει νικητή.

Στις 5.30 π.μ. ώρα Ελλάδος, και με καταμετρημένες το 99% των ψήφων σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προηγείται και στις δύο αυτές πολιτείες και συγκεντρώνει προς το παρόν 264 από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να ανακηρυχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών.

Σε εθνικό επίπεδο ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει περίπου 3,5 εκατ. ψήφους περισσότερες από αυτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τράμπ αμφισβητεί το αποτέλεσμα και από την πρώτη στιγμή έχει ανακοινώσει ότι θα φτάσει μέχρι και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ήδη, οι δικηγόροι της εκστρατείας του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη στην πολιτεία Τζόρτζια απαιτώντας να ανασταλεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το Associated Press.

Στην πολιτεία της Τζόρτζια απομένουν να καταμετρηθούν μόλις 107.751 ψήφοι και το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν έχει μειωθεί σε 37.322 ψήφους, ενώ στην Αριζόνα, το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν μειώθηκε στις 79.000 ψήφους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ