Τι συζήτησαν Μπλίνκεν-Χριστοδουλίδης: Μια ώρα κράτησε η συνάντηση στο αεροδρόμιο, επόμενη στάση η Τουρκία

Τι συζήτησαν Μπλίνκεν-Χριστοδουλίδης: Μια ώρα κράτησε η συνάντηση στο αεροδρόμιο, επόμενη στάση η Τουρκία

Εκτακτη στάση στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη σε συνάντηση που είχαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Κατά τη συνάντησής τους συζητήθηκε η κατάσταση στην περιοχή. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο Ισραήλ και μίλησε με ηγέτες αλλά και ομολόγους του από την περιοχή.

Οπως αναφέρει το sigmalive.com, ο Μπλίνκεν εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς το θέμα των εκκενώσεων υπηκόων διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ.

Τί συζητήθηκε στην συνάντηση Μπλίνκεν-Χριστοδουλίδη

Στη συνάντηση που κράτησε περίπου μια ώρα, συζητήθηκε, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, επίσης, λεπτομερώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της εν εξελίξει κρίσης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειας που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που είχαν διακοπεί και για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ προς τον σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επαφών του στην περιοχή.

Μεταβαίνει στην Άγκυρα ο Μπλίνκεν

Εντωμεταξύ ακολούθως ο Yπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Άγκυρα σε μια στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις ρητορικές επιθέσεις του τόσο κατά του Ισραήλ όσο και κατά των ΗΠΑ.

Εκτός από την κρίση στην Μέση Ανατολή, ο Μπλίνκεν θα συζητήσει και θέματα Ευρωατλαντικής ασφάλειας και την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ