Το «ευχαριστώ» των Γάλλων για τα ελληνικά Canadair

Το «ευχαριστώ» των Γάλλων για τα ελληνικά Canadair

Το δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα πήραν τα δύο Canadair CL-415, τα οποία συμμετείχαν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στη Γαλλία.

Πριν από την αναχώρησή τους, στα ελληνικά πληρώματα δόθηκε από τους Γάλλους συναλδέφους τους τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά τους στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, ενώ φωτογραφήθηκαν μαζί με τους Γάλλους. Τις φωτογραφίες τις ανέβασε στο twitter η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

O Μητσοτάκης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες Μακρόν για τα ελληνικά Canadair 

Με ένα tweet απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόνγια την ανταπόκριση της Ελλάδας στο κάλεσμα της Γαλλίας, για τις μεγάλες, δασικές φωτιές στο νότιο κομμάτι της. 

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός  απαντώντας στην ανάρτηση του Γάλλου Πρόεδρου, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξή της στην κατάσβεση των φωτιών στη νότια Γαλλία.

Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

Την Παρακευή τα δυο Canadair επιχειρούσαν μέχρι που έπεσε το φως πάνω από τα δάση στην περιοχή της ΝΙΜ, ενώ τις ευχαριστίες του στην Ελλάδα για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε δημοσια ο Πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Η ανάρτηση του Εμανουέλ Μακρόν

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων διάσωσης έφτασαν στον νότο για να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε στο Twitter ο Μακρόν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ