Κορωνοϊός - Ισραήλ: Αίρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς η χώρα - Παραμένει κλειστή για τους ταξιδιώτες

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Αίρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς η χώρα - Παραμένει κλειστή για τους ταξιδιώτες

Το Ισραήλ χαλάρωσε σήμερα ακόμη περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, όμως διατηρεί τους αυστηρούς περιορισμούς που ισχύουν για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το εβραϊκό κράτος, το οποίο διεξήγαγε μια ευρύτατη εμβολιαστική εκστρατεία, διατηρεί τα σύνορά του κλειστά σε όσους δεν είναι πολίτες του, με εξαίρεση επαγγελματικούς λόγους ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Όποιος ταξιδιώτης φτάνει στο Ισραήλ πρέπει να παραμένει σε καραντίνα για 14 ημέρες, η οποία ολοκληρώνεται μόνο μετά τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων που αποδεικνύει ότι έχει εμβολιαστεί ή διαθέτει επαρκή ανοσία στην covid-19.
Ωστόσο οι υπόλοιποι περιορισμοί στην καθημερινότητα έχουν αρθεί σχεδόν εντελώς.

Από σήμερα δεν χρειάζεται κάποιος να επιδείξει “διαβατήριο εμβολιασμού” για να πάει σε εστιατόριο ή ξενοδοχείο, ενώ πλέον δεν ισχύουν περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.
Ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν δήλωσε ότι η χρήση μάσκας, που εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες, ενδέχεται να καταργηθεί “σε δύο εβδομάδες”.

Τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί εξακολουθούν προς το παρόν να φορούν μάσκα στο σχολείο.

Το Ισραήλ ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου μια εκστρατεία ανοσοποίησης έπειτα από συμφωνία που σύναψε με τη Pfizer για την αγορά εμβολίων της φαρμακευτικής εταιρείας κατά της covid-19, η οποία παρείχε στο εβραϊκό κράτος εκατομμύρια δόσεις του σκευάσματός της με αντάλλαγμα την παροχή δεδομένων για τις επιπτώσεις του εμβολιασμού σε αυτή τη χώρα που διαθέτει ψηφιοποιημένα ιατρικά αρχεία για τους πολίτες της.

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί, σε σύνολο 9,3 εκατομμυρίων (το 55% του πληθυσμού), έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19.

Η μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων επέτρεψε στις αρχές να δώσουν άδεια για την επαναλειτουργία εστιατορίων, μπαρ και αθλητικών εγκαταστάσεων, αρχικά μόνο για όσους πολίτες διέθεταν “διαβατήριο εμβολιασμού”.

Σήμερα στο Ισραήλ ανακοινώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έναντι έως και 10.000 που ανακοινώνονταν καθημερινά στην κορύφωση της επιδημίας στη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS