Τουρκία: Εκλογικό θρίλερ θα εκτυλιχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Τουρκία: Εκλογικό θρίλερ θα εκτυλιχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ένα «θρίλερ» φαίνεται πως λάβει χώρα την Κυριακή 14 Μαΐου στην Τουρκία, στις εκλογές που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προηγείται σταθερά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, η απόσυρση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την υποψηφιότητα για την προεδρία φαίνεται να γέρνει ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κυρίαρχο θέμα στην προεκλογική αρένα της Τουρκίας είναι η ακρίβεια που έχει γονατίσει εκατομμύρια νοικοκυριά, με τους δύο υποψήφιους προέδρους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ποιος θα μπορέσει να στηρίξει καλύτερα τους πολίτες που δοκιμάζονται.

Η αποχώρηση Ιντζέ

Σημαντικό ρόλο θα παίξει το προς τα πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος αποσύρθηκε από την εκλογική μάχη χθες.

Όπως όλα δείχνουν, οι ψήφοι που θα λάμβανε, θα κατευθυνθούν προς τον Κιλιτσντάρογλου, δίνοντάς του ακόμη περισσότερους πόντους στη μάχη του για να εκθρονίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Το κάνω για το έθνος μου. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές», είπε χθες ο Μουχαρέμ Ιντζέ από τα γραφεία του κόμματός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, ενώ δέχθηκε απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση.

Λίγη ώρα αργότερα διακινήθηκαν φήμες ότι μπορεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του και ο τέταρτος υποψήφιος Σινάν Ογάν, κάτι όμως που διαψεύστηκε στη συνέχεια από τον ίδιο.

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ακύρωσε το προεκλογικό του πρόγραμμα στην Αττάλεια.

Ωστόσο, ο ίδιος λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, διέψευσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, στέλνοντας μήνυμα ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους.

Σημειώνεται ότι η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll, δίνει στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την πρώτη Κυριακή ποσοστό 49,1%, ενώ ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει ποσοστό 46,9%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ