Τουρκία: Ναυπηγεί τρεις νέες φρεγάτες, εξοπλισμένες με οπλικά συστήματα - Παραμένει το αφήγημα περί «γαλάζιας πατρίδας»

Τουρκία: Ναυπηγεί τρεις νέες φρεγάτες, εξοπλισμένες με οπλικά συστήματα - Παραμένει το αφήγημα περί «γαλάζιας πατρίδας»

Αν και προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας κινήσεις «καλής πρόθεσης» από την πλευρά της Τουρκίας, το προκλητικό αφήγημα της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» φαίνεται να μην αλλάζει.

Ενδεικτικά είναι τα όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, κατά την υπογραφής συμβάσεων ναυπήγησης τριών νέων εγχώριων φρεγατών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο κόσμος και η περιοχή που ζούμε διέρχονται μεγάλες πολιτικές και οικονομικές αναταραχές. Η αστάθεια που σημειώνεται σε πολλούς από τους γείτονές μας έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που επηρεάζει τη χώρα μας. Εμείς συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τις προσπάθειές μας χωρίς επιβράδυνση για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας να παρέχουμε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα πλοία που χρειάζεται η Διοίκηση των Ναυτικών μας Δυνάμεων, οι αδάμαστοι φύλακες της «Γαλάζιας Πατρίδας», εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογίες» δήλωσε ο Ντεμίρ, με τις δηλώσεις του να μην θεωρούνται τυχαίες.

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, επισημαίνει πως οι νέες φρεγάτες θα ισχυροποιήσουν την Τουρκία στην «Γαλάζια Πατρίδα», επαναφέροντας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στη δημόσια συζήτηση τις ακραίες διεκδικήσεις εις βάρος των ελληνικών θαλασσίων ζωνών.

Η ύπαρξη της Τουρκίας στις θάλασσες είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντική για την «Γαλάζια Πατρίδα». Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έχουμε έναν δίκαιο αγώνα. Αυτούς τους αγώνες μπορούμε να τους συνεχίσουμε μόνο εάν είμαστε ισχυροί στην «Γαλάζια Πατρίδα». Η δύναμη στην «Γαλάζια Πατρίδα» θα είναι τα εθνικά μας συστήματα μας και αυτό θα μας δώσει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να εκσυγχρονίζουμε τον στόλο μας

Οι νέες φρεγάτες Ι-Class θα ναυπηγηθούν σε τρία διαφορετικά ιδιωτικά ναυπηγεία, με χρονοδιάγραμμα 36 μήνες και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν θα είναι εξοπλισμένα με οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα εγχώριας κυρίως παραγωγής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ