Τουρκία: Συνεχίζουν τις προκλήσεις υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν - Παράπονα σε ΗΠΑ για τη στήριξη στην Ελλάδα

Τουρκία: Συνεχίζουν τις προκλήσεις υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν - Παράπονα σε ΗΠΑ για τη στήριξη στην Ελλάδα

Εκνευρισμός και ανησυχία για τις συμμαχίες της Ελλάδας και τη στήριξη που παρέχουν αρκετές χώρες στη διένεξη με την Τουρκία, επικρατεί μεταξύ αξιωματούχων στην Άγκυρα, οι οποίοι συνεχίζουν τις προκλήσεις εναντίον της χώρας μας.

Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρούν καθημερινά σε νέα μπαράζ απειλών ξεπερνώντας τα όρια.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος έφτασε στο σημείο να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην την «πατήσει» όπως η Ουκρανία.

«Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας, λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Παράπονα στις ΗΠΑ για τη στήριξη στην Ελλάδα

Και ενώ οι αξιωματούχοι του Ερντογάν συνεχίζουν τις απειλές, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε παράπονα στις ΗΠΑ, σχετικά με τη στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών σε όλες τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για την στάση της Αμερικής στα ελληνοτουρκικά,μεταφέροντας την εδραιωμένη άποψη της Άγκυρας, ότι η Ουάσιγκτον έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας αλλάζοντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρεί για δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δήλωσε επίσης στους συνομιλητές του, ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα λάθος με τους S400 και η αποπομπή από τα F35 ήταν τελείως υπερβολική, ενώ για τα F16διατύπωσε την άποψη ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα διαλειτουργικότητας στους S400, συνεπώς η πώληση πρέπει να προχωρήσει κανονικά αν και όπως αναγνώρισε σε διάφορες συνομιλίες τόσο «το Κογκρέσο όσο και η κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν πάρει τις τελικές αποφάσεις τους».

Τέλος, ο ίδιος επέμεινε ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο διότι οι πτήσεις,όπως είπε, γίνονται ανάμεσα στα 6 και τα 10 ναυτικά μίλια.

Παραλήρημα από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το τουρκικό ΥΠΕΞ με μία ανακοίνωση που ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες πράξεις της, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθαίνουν, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, ακόμη και σήμερα» υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ για να προσθέσει ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα -που προσπαθεί με ψέματα να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα- τα μελανά σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ