Τουρκία: Θέμα επαναφορά της Αγιάς Σοφιάς σε μουσείο θέτουν μέλη της αντιπολίτευσης

Τουρκία: Θέμα επαναφορά της Αγιάς Σοφιάς σε μουσείο θέτουν μέλη της αντιπολίτευσης

Θέμα επαναφορά της Αγιάς Σοφιάς σε μουσείο θέτουν μέλη της αντιπολίτευσης την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτοθαυμάζεται για την μετατροπή από μουσείο σε τζαμί.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ισλαμιστής Τεμέλ Καραμολάουγλου, πρόεδρος του κόμματος «Ευτυχία», δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντικό κτίριο που χτίστηκε πριν 1500 χρόνια και πρέπει να επισκεφτούν και οι τουρίστες τα σημεία που δεν είναι τζαμί.

«H Αγιά Σοφιά είναι ένα μεγάλο κτίριο μεγάλος χώρος. Εκτός από τα σημεία που χρησιμοποιούνται ως τζαμί, τα υπόλοιπα σημεία μπορούν να ανοίγουν προς επίσκεψη των τουριστών. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα και μελέτες καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε την εποχή που χτίστηκε η Αγιά Σοφιά. Τι σχεδίασαν και τι πέτυχαν τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τεμέλ Καραμολάουγλου για την Αγιά Σοφιά.

«Μάλιστα, και μέχρι σήμερα στέκεται όρθια!», συμπλήρωσε ο Καραμολάουγλου.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και άλλοι που αντιδρούν στην Τουρκία στο ενδεχόμενο αυτό, όπως ο δημοσιογράφος Μουσταφά Γκιουλέρ, που σε άλλη εκπομπή απάντησε στον Καραμολάογλου: «Ποιους ενοχλεί η Αγιά Σοφιά; Οι μιναρέδες της Αγιάς Σοφιάς ποιους ενοχλούν; Γιατί ενοχληθήκατε τόσο πολύ. Εντάξει καταλαβαίνουμε τους Έλληνες που νομίζουν πως τους ανήκει αυτός ο χώρος και για αυτό ενοχλούνται που ακούγεται η προσευχή του ιμάμη από τους μιναρέδες. Όπως και η Δύση και το Πατριαρχείο και οι ΗΠΑ. Όμως θα θυμάστε η Αγιά Σοφιά θα παραμείνει για πάντα ως τζαμί και η δύναμη του Τεμέλ Καραμολάογλου δεν θα είναι αρκετή για να το αλλάξει αυτό. Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ