Τουρκική προκλητικότητα και ανησυχία για «θερμό επεισόδιο» - «Ο Ερντογάν Θέλει να χτίσει ξανά το προφίλ του σκληρού, άκαμπτου ηγέτη»

Τουρκική προκλητικότητα και ανησυχία για «θερμό επεισόδιο» - «Ο Ερντογάν Θέλει να χτίσει ξανά το προφίλ του σκληρού, άκαμπτου ηγέτη»

Για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος.

Ο κ. Σέρμπος επισήμανε πως η Σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για τον Τούρκο πρόεδρο. «Θέλει να χτίσει ξανά το προφίλ του σκληρού, άκαμπτου ηγέτη διεθνώς, που θέλει να διαπραγματεύεται ως ίσος προς ίσος στα μεγάλα τραπέζια με τις μεγάλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής εκτίμησε πως θα θέσει εκ νέου το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στα «μέτωπα» που δραστηριοποιείται η Τουρκία και επιθυμεί να κερδίσει κάτι.

«Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε μια πλούσια ιστορική και νομική εργαλειοθήκη την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε, δεύτερον έχουμε τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης όπου η χώρα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο forum και να μαζέψει ειδικούς για να απαντήσουν σε όσους θέλουν να ξαναγράψουν ή να διορθώσουν την ιστορία» σημείωσε ο κ. Σέρμπος, απαντώντας στο πώς πρέπει να απαντήσουμε τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει υπό αμφισβήτηση το θέμα της κυριαρχίας των νησιών και την ισχύ της Συνθήκης Λωζάνης.

Τόνισε πως ο,τιδήποτε κάνει η Τουρκία θα θέλει να φαίνεται ως «αμυνόμενη» και η Ελλάδα επιθυμεί να κατευνάσει τα πνεύματα δίχως να μπει σε ένα παιχνίδι πινγκ – πονγκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS