Τουρκικός Τύπος: Κατακλύζεται από το επίσημο αίτημα της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την απόκτηση F-35

Η σημερινή τουρκική ειδησεογραφία, όπως είναι φυσικό, κατακλύζεται σήμερα από τo επίσημο αίτημα της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την απόκτηση του κορυφαίου Stealth μαχητικού F-35.

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, που δείχνουν την ενόχληση της Τουρκίας.

• «Επιστολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35. Θα αγοράσουν 20+20 F-35», γράφει η Hurriyet.

• «Η Ελλάδα απέστειλε επίσημο αίτημα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 προς τις αρχές των ΗΠΑ», αναφέρει η Aydinlik.

• Η A Haber λέει: «Κίνηση από την Ελλάδα για τα F-35. H Eλλάδα επιχειρεί να εμποδίσει την Τουρκία για τα F-16, όμως ξεκίνησε τις ενέργειες για την αγορά 40 F-35».

• «Η Ελλάδα αγοράζει F-35. Υπέβαλλε επίσημο αίτημα» αναφέρει το TrHaber.

• «Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 και το διαβίβασε στις αρχές των ΗΠΑ», υπογραμμίζει το ensonhaber.com.

• «Νέα κίνηση για F-35 από την Ελλάδα» γράφει η Yeni Akit.

«Ανατρέπεται η ισορροπία υπέρ της Ελλάδας»

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης Μπάιντεν – Ερντογάν στη Μαδρίτη, ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ σημείωσε τις διαφορές ανάμεσα στα F-16 και στα F-35, τονίζοντας πως : «Η Ελλάδα επιχειρεί να αλλάξει την ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες, με υπεροχή στον αέρα».

Όπως o ίδιος επισήμανε, η ισορροπία ανατρέπεται με την απόκτηση από την χώρα μας των μαχητικών Rafale, των ευρωπαϊκών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Metero και Scalp.

«Μιλάμε για οπλικά συστήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και τώρα το κάνουν με την αγορά των F-35», είπε χαρακτηριστικά.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS