Financial Times: Αερογέφυρα μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας για τον τουρισμό από τον Ιούλιο

Financial Times: Αερογέφυρα μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας για τον τουρισμό από τον Ιούλιο

Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, επιθυμούν να υιοθετήσουν «αερογέφυρες» από τον επόμενο μήνα που θα επιτρέψουν σε Βρετανούς παραθεριστές να επισκεφθούν μεσογειακά θέρετρα χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού οι Financial Times.

Σύμφωνα με το νέο αυστηρό σύστημα καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι περισσότεροι επισκέπτες πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αυτή την εβδομάδα είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν αντ'αυτού διακοπές στο εσωτερικό της χώρας, πρόσθεσε ότι οι υπουργοί συζητούν την «αερογέφυρες» για να αποκλείσουν χώρες με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από τους κανόνες της καραντίνας. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο όμως όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι ασφαλές να γίνει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, υπήρξε σκεπτικισμός σχετικά με το εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θα ήθελαν να προχωρήσουν σε ταξιδιωτικές συμφωνίες με τη Βρετανία, δεδομένου του υψηλού ποσοστού μόλυνσης. Το δημοσίευμα επικαλούμενο ανάλυσή του τονίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από κορωνοϊό μεταξύ χωρών που παράγουν συγκρίσιμα δεδομένα.

Η οικονομική σημασία να κάνουν διακοπές Βρετανοί τουρίστες σε μεσογειακά θέρετρα

Ωστόσο, αξιωματούχοι σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δήλωσαν ότι ελπίζουν σε συμφωνίες πριν από την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών, αντικατοπτρίζοντας την οικονομική σημασία να κάνουν διακοπές Βρετανοί τουρίστες σε μεσογειακά θέρετρα.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στην Τουρκία, η οποία υποδέχθηκε 2,6 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες πέρσι, δήλωσε στους FT ότι βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία με την ημερομηνία για την επανεκκίνηση των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών να προσδιορίζεται στις 15 Ιουλίου. «Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στενή επαφή, είπε ο αξιωματούχος. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια πολύ σημαντική χώρα για εμάς». Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την πορεία των λοιμώξεων στη Βρετανία, πρόσθεσε.

Οι ταξιδιωτικοί διάδρομοι της Ισπανίας
Η Ρέγιες Μαρότο, υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, δήλωσε ότι η χώρα θα δοκιμάσει σύντομα σε πιλοτική μορφή τουριστικά προγράμματα στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά, βασισμένα σε «ταξιδιωτικούς διαδρόμους», και ήταν σε συζητήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση και τον τουριστικό πρακτορείο Tui σχετικά με το σχέδιο. Γενικότερα, η Ισπανία θα χαλαρώσει την καραντίνα 14 ημερών την 1η Ιουλίου.

Η κυρία Μαρότο είχε εμφανιστεί σκεπτική την Κυριακή στην προοπτική να βρεθούν στην Ισπανία Βρετανοί τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, δεδομένου του υψηλού ποσοστού μόλυνσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά την Πέμπτη είπε ότι η κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να ανοίξει τα σύνορα στη Βρετανία. «Είναι η κύρια [τουριστική] αγορά μας», είπε. «Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να δεχτούμε Βρετανούς τουρίστες».

Πάνω από 3 εκατ. Βρετανοί επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα
Όσον αφορά στην Ελλάδα, το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι τα αεροδρόμια στη χώρα θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουλίου σε διεθνείς πτήσεις - συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών - με τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο σε όσους έρχονται. Αξιωματούχος της Αθήνας είπε ότι υπήρξε «έντονη» συζήτηση με τη συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων της κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθουν στη χώρα από την 1η Ιουλίου ή να περιμένουν μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των βρετανικών λοιμώξεων.

«Αποφασίσθηκε να ανοίξουν τα σύνορα ταυτόχρονα για όλους και να μην γίνονται διακρίσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας μετά τη Γερμανία», είπε. Πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχετικά με την Πορτογαλία, οι FT αναφέρουν ότι ελπίζει ότι το σχετικά χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων θα συμβάλλει στη διασφάλιση συμφωνίας «αερογέφυρας» με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς πέρυσι τρία εκατομμύρια τουρίστες από τους 16 εκατομμύρια συνολικά επισκέφτηκαν τη χώρα .

Ο υπουργός Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με τους επισκέπτες να μπορούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς καραντίνα. Η Πορτογαλία σχεδιάζει να πραγματοποιεί ελέγχους στη θερμοκρασία των επιβατών κατά την άφιξή τους, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο της καραντίνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|05|24 10:52

Νέα Ford Mustang ... American History [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ