Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία: 64 εκατ. ψηφοφόροι κρίνουν το μέλλον -Μετά τις 18:00 τα πρώτα αποτελέσματα

Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία: 64 εκατ. ψηφοφόροι κρίνουν το μέλλον -Μετά τις 18:00 τα πρώτα αποτελέσματα

Περισσότεροι από 64,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι κατευθύνονται σήμερα στις κάλπες στην Τουρκία για να εκλέξουν πρόεδρο και βουλευτές για πέντε χρόνια

Οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές άνοιξαν στις 8 και η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 5 μ.μ. Συνολικά θα στηθούν 191.885 κάλπες σε 973 περιφέρειες για τους πάνω από 64,1 εκατομμύρια ψηφοφόρους εντός της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό, εκ των οποίων περίπου 4,9 εκατομμύρια θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οποιαδήποτε είδηση για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας απαγορεύεται μέχρι τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Μεταξύ 18.00 και 21.00 θα δημοσιευτούν τα πρώτα νέα, ενώ μετά τις 21:00 θα μπορούν να μεταδοθούν ελεύθερα τα ρεπορτάζ.

Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, ότι απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι αλλά και η παροχή του σε δημόσιους χώρους. Ταυτόχρονα, οι χώροι διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και ανοιχτά θα είναι μόνο τα εστιατόρια.

Πώς θα ψηφίσουν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών στην Τουρκία

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας έχει λάβει διάφορα μέτρα για τις 11 επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, δημιουργώντας κοντέινερ για την ψηφοφορία σε σχολεία που έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.

Όσο για τους πολίτες που επλήγησαν από τους σεισμούς, εκείνοι θα ψηφίσουν όπου δηλώσουν τη διεύθυνσή τους και οι ψήφοι θα καταμετρηθούν για αυτήν την εκλογική περιφέρεια. Περίπου 133.000 ψηφοφόροι από τις σεισμόπληκτες περιοχές έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες επαρχίες.

Σημειώνεται ότι στις 9 Μαΐου έληξε η διαδικασία της ψηφοφορίας για περισσότερους από 3,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί, του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Σινάν Ογκάν. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ένας άλλος υποψήφιος για την προεδρία, αποχώρησε από την κούρσα την Πέμπτη.

Συνολικά θα διαγωνιστούν 24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ