Τούρκοι τηλεφώνησαν στη «Δημοκρατία» και έπαιξαν οθωμανικό εμβατήριο στο ακουστικό (Βίντεο)

Τούρκοι τηλεφώνησαν στη «Δημοκρατία» και έπαιξαν οθωμανικό εμβατήριο στο ακουστικό (Βίντεο)

Θέμα σε τουρκικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έγινε το «κατόρθωμα» μιας παρέας εθνικιστών από την κωμόπολη Μπόλου της βόρειας Τουρκίας, που τηλεφώνησαν στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και έπαιξαν στο ακουστικό οθωμανικό εμβατήριο.

Στόχος τους, όπως είπαν, ήταν να δείξουν την αντίδρασή τους στο πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας», που στρεφόταν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση μέσω των δικηγόρων του σε βάρος της εφημερίδας.

Ο Μαχμούτ Αλάν, ο Αμπντουλάχ Ιργκίν και ο Αλί Φιντινκτσί, όπως λέγονται οι τρεις Τούρκοι εθνικιστές, «βρήκαν το τηλέφωνο της εφημερίδας "Δημοκρατία" και κάλεσαν τον αριθμό. Όταν σήκωσαν στην εφημερίδα το τηλέφωνο, οι τρεις φίλοι έπαιξαν το εμβατήριο Mehter για να δείξουν την αντίδρασή τους. “Θα στήσουμε την τουρκική σημαία στην Αθήνα μια μέρα. Αυτό μετάφρασέ το από τα τουρκικά. Εσύ θα μάθεις τη γλώσσα μου, όχι εγώ τη δική σου"» φέρονται να είπαν σύμφωνα με το internethaber.com, ενώ σε τουρκικά ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί και το σχετικό βίντεο:


«Δεν τα βάζουμε με τον ελληνικό λαό. Δεν καίμε την ελληνική σημαία. Είμαστε κατά αυτής της προσβολής και των συνεχών προκλήσεών τους. Καταδικάζουμε μια μικρή εφημερίδα χωρίς κυκλοφορία, που έκανε κάτι τέτοιο για να πουλήσει φύλλα (…). Δείξαμε την αντίδρασή μας στα τουρκικά και είχαμε μαζί μας κι έναν βετεράνο, που είπε “θα μάθετε τη γλώσσα μας”», δήλωσε ένας από τους Τούρκους εθνικιστές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS