Η στιγμή που κρουαζιερόπλοιο πέφτει σε προβλήτα στην Τουρκία -Η απεγνωσμένη προσπάθεια να το «σώσουν» [βίντεο]

Η στιγμή που κρουαζιερόπλοιο πέφτει σε προβλήτα στην Τουρκία -Η απεγνωσμένη προσπάθεια να το «σώσουν» [βίντεο]

Σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Journey μήκους 213 μέτρων προσέκρουσε με την πλώρη στην τσιμεντένια προβλήτα στο λιμάνι του Κουσάντασι της Τουρκίας μετά από απέλπιδες προσπάθειες να επιβραδύνει.

Όλα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, τη Δευτέρα, στις 12 μμ, όταν το πλήρωμα υπολόγισε λάθος την ταχύτητα και πλησίασε την προβλήτα πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση, ανέφερε η Cruise Hive. Μέλη του πληρώματος 597 ατόμων του πλοίου φέρεται να κατέβασαν την άγκυρα σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν, αλλά παρά τις προσπάθειές τους το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα. Η πρόσκρουση προκάλεσε ελάχιστες μόνο ζημιές στο πλοίο και στην προβλήτα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο πλοίο ή στην ακτή. Σύμφωνα με το Cruise Hive, οι επιβάτες κατάφεραν να απολαύσουν τη μέρα τους στο Κουσάντασι, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες ελληνορωμαϊκές πόλεις στον κόσμο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Βίντεο: Η στιγμή που το κρουαζιερόπλοιο προσκρούει στην προβλήτα

 

Το λιμάνι, που διαθέτει οκτώ θέσεις ελλιμενισμού για μεγάλα πλοία, είναι το πιο δημοφιλές λιμάνι κρουαζιέρας στην Τουρκία. Αξιωματούχοι λένε ότι το περιστατικό δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις. Η Celestyal Cruises, η οποία εκμεταλλεύεται το σκάφος και δύο άλλα πλοία, δεν χρειάστηκε να αλλάξει καμία διαδρομή μετά το συμβάν. Το Celestyal Journey τέθηκε σε υπηρεσία το 1994 και αρχικά έπλεε για την Holland America Line ως Ryndam. Η Celestyal Cruises απέκτησε το κρουαζιερόπλοιο πέρυσι.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 630 καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων 149 που διαθέτουν μπαλκόνια και προσφέρει στους επισκέπτες πρόσβαση σε επτά αποκλειστικά εστιατόρια και οκτώ μπαρ και σαλόνια, ανέφερε το Haber7.com. Το Celestyal Journey πραγματοποιεί επί του παρόντος κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων στην περιοχή του Αιγαίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2024.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ