Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στην Τουρκία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σημειώνει ότι υπήρξαν θάνατοι και τραυματισμοί λόγω έκρηξης και κατάρρευσης σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στην κεντρική περιοχή Karesi του Balıkesir.
Tο CNNturk μιλά για 12 νεκρούς και 3 τραυματίες.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο τμήμα παραγωγής καψουλών του εργοστασίου που λειτουργεί στην αγροτική γειτονιά Kavaklı της περιοχής. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.
Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στην Τουρκία
🔴Patlayıcı fabrikasında 12 kişi hayatını kaybetti.
— Habertürk TV (@HaberturkTV) December 24, 2024
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu: Mühimmat fabrikasının kapsül üretim bölümünde saat 08.25 sularında patlama meydana geldi. 12 vatandaşımız vefat etti, 3 yaralı hastaneye kaldırıldı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. pic.twitter.com/rs71WiptxL
Μετά το περιστατικό, μεγάλος αριθμός κλιμακίων της άμεσης δράσης και της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο, αναφέρει το τουρκικό ΜΜΕ.
Ο κυβερνήτης του Balıkesir İsmail Ustaoğlu δήλωσε στον ανταποκριτή του ΑΑ ότι οι ομάδες κατευθύνθηκαν αμέσως στην περιοχή μετά το περιστατικό.
Ο κυβερνήτης Ismail Ustaoğlu δήλωσε: «Μια έκρηξη έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις παραγωγής εκρηκτικών ZSR. Μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο τμήμα του εργοστασίου όπου γινόταν η παραγωγή καψουλών, το κτίριο κατέρρευσε. Όλες οι ομάδες μας βρίσκονται εδώ αυτή τη στιγμή».
Ο Ustaoğlu δήλωσε: «Υπάρχουν πληροφορίες ότι 12 πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο στην περιοχή Karesi».
Ο Ustaoğlu πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να διαπιστωθεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα.









