«Η Τουρκία θα ασκήσει πίεση σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα μετά το χθεσινή χτύπημα» -Τι υποστηρίζει καθηγήτρια

«Η Τουρκία θα ασκήσει πίεση σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα μετά το χθεσινή χτύπημα» -Τι υποστηρίζει καθηγήτρια

Πιέσεις προς πολλές κατευθύνσεις μεταξύ των οποίων και προς την Αθήνα εκτιμάται ότι θα ασκήσει η Τουρκία μετά την επίθεση αυτοκτονίας από το PK

Χθες λίγο μετά την επίθεση αυτοκτονίας το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ενας από τους δράστες συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων της κουρδικής οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Τουρκία, η επίθεση δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα η Τουρκία πραγματοποιεί στοχευμένες επιθέσεις κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Βόρεια Συρία. Ακόμα ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία για το μέλλον της παρουσίας των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και στη Σουηδία.

Θα ασκήσει πίεση σε πολλές χώρες η Τουρκία, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η Μαίρη Μπόση, καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά ανέφερε στην ΕΡΤ ότι θα υποστούν πιέσεις όλες οι χώρες στις οποίες έχουν καταφύγει πολλοί Κούρδοι, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

«Η Τουρκία έχει προσπαθήσει και έχει πετύχει εδώ και κάποια χρόνια να αναγνωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ και από πολλές δυτικές χώρες, κάτι το οποίο δεν ήταν στο παρελθόν και μετά από πολλές πιέσεις της Τουρκίας. Πολλοί Κούρδοι ζουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δυτικές χώρες, όπου κατέφυγαν για να γλιτώσουν τις πολλαπλές διώξεις που υφίστανται. Αυτές οι χώρες θα υποστούν τουρκικές πιέσεις έναντι ανταλλαγμάτων για την Τουρκία. Θα κατηγορηθούν πολλές εξ αυτών, η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές, ότι υποθάλπουν καθώς στηρίζουν και δίνουν άσυλο σε Κούρδους, υποθάλπουν την τρομοκρατία. Αυτό θα συνεχίσει και θα γίνει ακόμα πιο έντονο και θα χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε χρονικά διαστήματα, τα οποία θα είναι προς όφελος της Τουρκίας διεθνώς».

Η κυρία Μπόση ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία μέσω του Ερντογάν θα παρουσιαστεί ως το θύμα: «Θα απορρίψει τις ευθύνες σε άτομα, ομάδες, κράτη και λοιπά σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτήν. Ότι δεν ευθύνεται γι αυτές τις βίαιες πράξεις των κακών ανθρώπων, όπως ήδη ονομάστηκαν (…) Ανεβαίνει ένα βήμα περισσότερο η ένταση η οποία η Τουρκία η ίδια έχει επιλέξει με την Ευρώπη και όχι η Ευρώπη με την Τουρκία».

Για το μήνυμα Ερντογάν στην ΕΕ, η κ. Μπόση είπε ότι «Νομίζω ότι είναι μία συνέχεια και όχι με ένα μήνυμα που ήρθε ξαφνικά, αλλά ένα μήνυμα το οποίο έρχεται σε συνέχεια όλων των δηλώσεων και όλων των τοποθετήσεων μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και των σχέσεων που έχει αναπτύξει με την άλλη πλευρά. Δείχνει ότι συνεχίζει μία πορεία η οποία θα είναι και με τον μεν και με τον δε, αλλά κυρίως πια ξεκαθαρίζει τα χαρτιά της όσον αφορά τη στάση της για τη σχέση της με την Ανατολή και όχι με τη Δύση».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ