Ο Τραμπ θα φύγει αχάραγα από την Ουάσιγκτον την Τετάρτη, πριν ορκιστεί ο Μπάιντεν -Ετοιμάζει φιέστα στο αεροδρόμιο

Ο Τραμπ θα φύγει αχάραγα από την Ουάσιγκτον την Τετάρτη, πριν ορκιστεί ο Μπάιντεν -Ετοιμάζει φιέστα στο αεροδρόμιο

Αποχαιρετιστήρια τελετή ετοιμάζουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου για τον Ντόναλντ Τραμπ το πρωί της Τετάρτης, όταν θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον πριν τις 08:00 π.μ τοπική ώρα ανήμερα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν κι αφού προηγουμένως απονείμει χάρες σε περίπου 100 άτομα.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ και στη συνέχεια ο Τραμπ θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One με προορισμό το θέρετρό του, Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, αφού δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.


Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν ήδη αποστείλει, σύμφωνα με το Bloomberg, προσκλήσεις για την αποχαιρετιστήρια τελετή καλώντας τους προσκεκλημένους να φθάσουν μεταξύ 06:00 και 07:15 π.μ. τοπική ώρα, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και άγημα και να πέσουν 21 κανονιοβιολισμοί προς τιμήν του Τραμπ. Οι προσκεκλημένοι μπορούν να φέρουν μαζί τους έως πέντε άτομα, αλλά θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες προστασίας σ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

 

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να απονείμει έως και 100 χάρες και μειώσεις ποινών
Την τελευταία μέρα του της θητείας του στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, να απονείμει έως και 100 προεδρικές χάρες και μειώσεις ποινών μεταξύ άλλων σε πολιτικούς συμμάχους του, οικονομικούς εγκληματίες, γνωστούς ράπερ και τον οφθαλμίατρο δρ Σάλομον Μέρτζεν από το Παλμ Μπιτς, που μπήκε στη φυλακή προ διετίας μετά την καταδίκη για δεκάδες απάτες με ταμεία περίθαλψης.

 

Μέχρι στιγμής ο Τραμπ δεν έχει σχεδιάσει να απονείμει χάρη στον εαυτό του ή τα παιδιά του, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο. Φέρεται μάλιστα να είχε χθες μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο προκειμένου να ολοκληρώσει τον κατάλογο των ατόμων στα οποία θα απονείμει χάρη, σύμφωνα με δύο πηγές. Ο Τραμπ είχε ήδη ήδη απονείμει χάρες σε διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων και στον συμπέθερό του, Τσαρλς Κούσνερ, μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά σταμάτησε τη διαδικασία ενόψει της επικύρωσης της νίκης του Μπάιντεν από το Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου και μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

 

Δεν αποκλείεται πάντως μέχρι την τελευταία στιγμή να αποφασίσει να απονείμει χάρη στον δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι, σε συγγενικά του πρόσωπα ή ακόμη και στον εαυτό του, αν και τα πράγματα περιεπλάκησαν αναφορικά μ’ αυτή την προοπτική μετά την έφοδο των οπαδών του στο ναό της αμερικανικής Δημοκρατίας, που πυροδότησε την δεύτερη παραπομπή του. Συνεργάτες του φέρονται να τον συμβούλεψαν, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN, να μην απονείμει χάρη στον εαυτό του γιατί έτσι θα εμφανιζόταν σαν να είναι ένοχος στον απόηχο της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο, αλλά ούτε και σε άτομα που πρωτοστάτησαν στα συγκεκριμένα επεισόδια, μολονότι ο ίδιος τα είχε χαρακτηρίσει αρχικά «πατριώτες», που δεν έκαναν κάτι κακό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS