Τραμπ: Αρνήθηκα να απαντήσω σε ερωτήματα για τα ακίνητά μου

Τραμπ: Αρνήθηκα να απαντήσω σε ερωτήματα για τα ακίνητά μου

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που του έθεσε η έρευνα της γενικής εισαγγελέως της Πολιτείας Νέας Υόρκης σχετικά με συναλλαγές που αφορούν τα ακίνητά του.

Όπως εξήγησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε δήλωσή του, στην ένορκη κατάθεση που έδωσε επικαλέστηκε την Πέμπτη Τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε έναν πολίτη να μην καταθέσει κάτι που θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει.

Η έρευνα άνοιξε το 2019 και αφορά το αν η εταιρεία του Τραμπ (Trump Organization) διόγκωσε τεχνητά τις τιμές των ακινήτων που κατείχε για να διεκδικήσει φοροελαφρύνσεις και να πάρει δάνεια. Ο Τραμπ επιχείρησε να την καθυστερήσει όσο περισσότερο ήταν δυνατόν, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο νομικό όπλο. Ηδη όμως η Ιβάνκα Τραμπ και ο Ντόναλντ Τζούνιορ, δύο από τα παιδιά του Τραμπ, έχουν καταθέσει στις αρχές.

Σήμερα Τετάρτη ήταν η σειρά του ίδιου του Τραμπ να δώσει εξηγήσεις. Μία ώρα μετά την άφιξή του στα γραφεία της εισαγγελέως, εξέδωσε τη δήλωση για το «πανάκριβο κυνήγι μαγισσών σε βάρος του»

Στη δήλωση ο Τραμπ επιτίθεται στην γενική εισαγγελέα, Λετίτσια Τζέιμς, και στα ΜΜΕ που μεταδίδουν fake news, ενώ αναφέρεται στην έρευνα που έγινε στην κατοικία του στη Φλόριντα, κατά την οποία πράκτορες του FBI πήραν μαζί τους πολλά κιβώτια με υλικό στο πλαίσιο έρευνας για τον χειρισμό απορρήτων εγγράφων από μέρος του πρώην προέδρου.

«Με ρώτησαν κάποτε, “αν είσαι αθώος, γιατί επικαλείσαι την Πέμπτη Τροποποίηση;"», αναφέρει στη δήλωσή του. Προσθέτει ότι, όταν όλος ο περίγυρός του, στην οικογένεια και τις επιχειρήσεις του, είναι στο επίκεντρο ενός «αβάσιμου και πολιτικά υποκινούμενου κυνηγιού μαγισσών από δικηγόρους, εισαγγελείς και ΜΜΕ που μεταδίδουν fake news, οπότε δεν έχεις επιλογή».

Ο Τραμπ αναφέρει ακόμη ότι «η εισβολή του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο, μόλις δύο ημέρες πριν από αυτή την κατάθεση, έδιωξε κάθε αβεβαιότητα. Δεν είχα άλλη επιλογή, γιατί αυτή η διακυβέρνηση και πολλοί εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα έχουν ξεπεράσει κάθε ηθικό όριο ευπρέπειας».

Κλείνει τη δήλωση λέγοντας ότι για αυτούς τους λόγους και με τη συμβουλή του δικηγόρου του επικαλέστηκε την Τροποποίηση «με το δικαίωμα και το προνόμιο που έχει κάθε πολίτης βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ