Τραμπ: Προς τιμήν μας που έχουμε τόσα κρούσματα του Covid-19

Τραμπ: Προς τιμήν μας που έχουμε τόσα κρούσματα του Covid-19

Προς τιμήν των ΗΠΑ είναι ο τεράστιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού - μακράν ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη χώρα του κόσμου – εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας στο υπουργικό του συμβούλιο ότι το γεγονός επιβεβαιώνει ότι η χώρα διεξάγει πολλά διαγνωστικά τεστ.

«Ξέρετε, όταν λέτε ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα, είναι διότι κάνουμε τα περισσότερα τεστ», επανέλαβε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Στις ΗΠΑ έχουν ήδη καταγραφεί 1.527.895 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα αγγίζουν σχεδόν τα 4,9 εκατ. κρούσματα. Η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Ρωσία, όπου έχουν καταγραφεί έως σήμερα 299.941. Η επίσημη εκδοχή των ρωσικών αρχών από τις αρχές Μαΐου, οπότε καταγράφονται καθημερινά περί τα 10.000 κρούσματα, είναι η ίδια ακριβώς με του Τραμπ, ότι δηλαδή διεξάγονται πολλά διαγνωστικά τεστ.

Σε αντίθεση με τη Ρωσία ωστόσο, οι ΗΠΑ καταγράφουν επίσης πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων από τη νόσο (91.921). Η δεύτερη χώρα σε αριθμό θανάτων, είναι η Βρετανία (35.422), σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ