Τραμπ: Την Τρίτη παραδίδεται στη Δικαιοσύνη -Πρώτη φορά ασκείται ποινική δίωξη σε πρώην πρόεδρο, 30 κατηγορίες

Τραμπ: Την Τρίτη παραδίδεται στη Δικαιοσύνη -Πρώτη φορά ασκείται ποινική δίωξη σε πρώην πρόεδρο, 30 κατηγορίες

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την Τρίτη 4 Απριλίου, δήλωσε δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος Αμερικανού πρώην προέδρου.

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε χθες το βράδυ της Πέμπτης ότι επικοινώνησε με δικηγόρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για να οργανωθεί η «παράδοσή του» ενώπιον της δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης, επισημοποιώντας πως πράγματι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση της πληρωμής στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Αντιμέτωπος με περισσότερες από 30 κατηγορίες ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη προκειμένου να του απαγγελθούν περισσότερες από 30 κατηγορίες, μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγές και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Τραμπ αντιμετωπίζει περισσότερες από 30 κατηγορίες που σχετίζονται με επιχειρηματική απάτη με βάση το κατηγορητήριο από σώμα ενόρκων του Μανχάταν, το οποίο εξέτασε την υπόθεση της πληρωμής για εξαγορά σιωπής από την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Τραμπ «έσκασε» 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ
Ο Τραμπ φέρεται να κατέβαλε το ποσό των 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της διάσημης πορνοστάρ, λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη του 2016, αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times.

«Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του κ. Τραμπ για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν (σ.σ. Άλβιν Μπραγκ) για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου» της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατόπιν ψηφοφορίας σώματος ενόρκων.

Το κατηγορητήριο παραμένει για την ώρα «σφραγισμένο» και η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει οριστεί ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πρώτη αντίδραση Τραμπ: Βλέπει «κυνήγι μαγισσών»
Με σφοδρότητα καταφέρθηκε χθες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης.

Ο Τραμπ βλέπει «πολιτικό διωγμό», «κυνήγι μαγισσών» και «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024, στις οποίες ελπίζει να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, προεξοφλώντας πως η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν», του διαδόχου του και πιθανού αντιπάλου του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Οι κατηγορίες, που προέκυψαν από την έρευνα υπό τον δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν, τον Άλβιν Μπραγκ, ενδέχεται να μεταμορφώσουν την κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο Τραμπ είχε ήδη ξεκαθαρίσει προ ημερών πως θα συνέχιζε την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές ακόμη κι αν του ασκείτο ποινική δίωξη.

Ο Τραμπ αρνείται τις κατηγορίες περί πληρωμής στην Στόρμι Ντάνιελς και το «κουνελάκι» Κάρεν ΜακΝτούγκαλ
Το σώμα ενόρκων που συγκάλεσε ο Μπραγκ τον Ιανουάριο άρχισε να αξιολογεί στοιχεία σχετικά με τον ρόλο του Τραμπ στην πληρωμή της Ντάνιελς λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες κέρδισε.

Η Ντάνιελς, γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης αισθησιακών ταινιών, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, είπε πως έλαβε τα χρήματα σε αντάλλαγμα τη σιωπή της, σχετικά με μια σεξουαλική επαφή που είχε με τον Τραμπ το 2006.

Ο προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου, Μάικλ Κόεν, έχει πει ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή για πληρωμές στην Ντάνιελς και σε μια δεύτερη γυναίκα, το πρώην μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, η οποία επίσης είπε ότι είχε σεξουαλική σχέση μαζί του. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί ότι είχε σχέσεις με οποιαδήποτε από τις δύο γυναίκες.

Πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες ο Τραμπ
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εξέτασαν την πληρωμή της Ντάνιελς το 2018, με αποτέλεσμα να επιβληθεί ποινή φυλάκισης στον Κόεν, αλλά να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ.

Κανένας πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές κατηγορίες.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης δύο ποινικές έρευνες από έναν ειδικό σύμβουλο που διορίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ και μία από έναν τοπικό εισαγγελέα στην Τζόρτζια.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν παραταχθεί έξω από την μπροστινή πύλη της έπαυλης του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Καλιφόρνια, λίγες ώρες μετά τη ποινική δίωξη στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στην κοντινή γέφυρα, μερικές δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ, δείχνουν την υποστήριξή τους στον πρώην πρόεδρο, κυματίζοντας σημαίες με το πρόσωπό του αλλά και τα χρώματα των ΗΠΑ ενώ τραγουδούν το God Bless the USA.

Κέβιν Μακάρθι: Η άσκηση ποινικής δίωξης στον Τραμπ «ζημιώνει ανεπανόρθωτα» τις ΗΠΑ
Η απόφαση να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ζημιώνει ανεπανόρθωτα» τις ΗΠΑ, κατήγγειλε χθες Πέμπτη ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Ο αμερικανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την αδικία», προεξόφλησε ο βαρόνος του κόμματος της αντιπολίτευσης, διαμηνύοντας πως η Βουλή θα φροντίσει να «λογοδοτήσει» ο δημοκρατικός και αφροαμερικανός εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ για αυτή την «κατάχρηση εξουσίας άνευ προηγουμένου».

Γενικά, δίωξη αποφασίζεται να ασκηθεί από σώμα ενόρκων και όχι από εισαγγελικό λειτουργό.

Ρον ΝτεΣάντις: Η ποινική δίωξη στον Τραμπ «αντίκεται προς τις αξίες της Αμερικής»
Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ «αντίκειται προς τις αξίες της Αμερικής», υποστήριξε χθες Πέμπτη ο εσωκομματικός αντίπαλός του Ρον ΝτεΣάντις, επικρίνοντας την εργαλειοποίηση (τη «μετατροπή σε όπλο», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε) «του κράτους του δικαίου» στη χώρα.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας, ο οποίος φλερτάρει ανοιχτά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024, τόνισε ακόμη μέσω Twitter πως δεν θα ενέκρινε «αίτημα έκδοσης» του πρώην προέδρου, που κατοικεί στην πολιτεία του.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS