«Tranq Challenge»: Μια επικίνδυνη τάση στο διαδίκτυο οδήγησε 15 παιδιά στο νοσοκομείο

«Tranq Challenge»: Μια επικίνδυνη τάση στο διαδίκτυο οδήγησε 15 παιδιά στο νοσοκομείο

Λίγες ημέρες αφότου οι υγεινομικές αρχές στο Μεξικό έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», 15 παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο. Λίγο έλειψε ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους από τη νέα τρέλα που κυριαρχεί στα social media.

Η νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», που έγινε viral στο Μεξικό, θέλει τα παιδιά να παίρνουν ηρεμιστικά και να προσπαθούν να μείνουν ξύπνια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το in.gr και η Μαρίνα Κουτσούμπα, οι μαθητές στο Guanajuanto έπαιρναν το ηρεμιστικό και αναμετρούνταν για το ποιος θα καταφέρει να μείνει για μεγαλύτερο διάστημα ξύπνιος.

Η ακραία πρόκληση «Tranq Challenge» έχει αναστατώσει τις αρχές. Οι αξιωματούχοι απευθύνουν έκκληση στους γονείς να παρακολουθούν τη χρήση των social media που κάνουν τα νέα παιδιά.

Ήταν πριν από λίγες ημέρες μάλιστα που αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησε από τους γονείς να απομακρύνουν εντελώς τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα social media.

Ο δήμαρχος στο Guanajuanto, Alejandro Navarro, προέτρεψε τους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα social media. «Κατά κανόνα, μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν λογαριασμούς στα social media» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook.

Προειδοποιούν για το «Tranq Challenge»

Οι αρχές στο Μεξικό είχαν προειδοποιήσει για το «Tranq Challenge» για πρώτη φορά στις 25 Ιανουαρίου. Μια εβδομάδα αφότου αρκετοί μαθητές αρρώστησαν από την υιοθέτηση της επικίνδυνης τάσης. Όλα τα παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, ήταν πιθανότατα ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών.

Οι αξιωματούχοι φοβούνται πως τα παιδιά μπορεί να αγόρασαν τα συγκεκριμένα φάρμακα χωρίς συνταγή. Φάρμακα που επιβραδύνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, επιτρέποντάς του να χαλαρώσει.

Η ισχυρότερη κοινή παρενέργεια είναι η έντονη υπνηλία. Αν όμως κάποιος κάνει υπερβολική χρήση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Ή και πόνο στο στήθος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιληπτικές κρίσεις και δυσκολία στην αναπνοή.

Σε ακραίες περιπτώσεις, κάποιος θα μπορούσε να πέσει σε κώμα ή και να πεθάνει. Και αυτό επειδή η αναπνοή του ατόμου επιβραδύνεται τόσο πολύ που προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο.

Οι αρχές, σύμφωνα με το FirstPost, καλούν τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους της επικίνδυνης τάσης που κάνει θραύση στα social media.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS