Προκαλεί και πάλι ο Τσαβούσογλου: Απειλεί με αντίποινα για τη νηοψία στο τουρκικό πλοίο ανοικτά της Λιβύης

Προκαλεί και πάλι ο Τσαβούσογλου: Απειλεί με αντίποινα για τη νηοψία στο τουρκικό πλοίο ανοικτά της Λιβύης

Αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο με τη νηοψία σε τουρκικό πλοίο ανοικτά της Λιβύης εμφανίζεται η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προειδοποιεί προκλητικά ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει αναπάντητο το συμβάν, αλλά «θα απαντήσει στο πεδίο της δράσης».

Συνεχίζοντας την κόντρα με το Βερολίνο, την Ιταλία και την ΕΕ ο Τσαβούσογλου υποστήριξε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο όταν σταμάτησε για νηοψία το τουρκικό φορτηγό πλοίο “Rosaline A” ανοικτά της Βεγγάζης στη Λιβύη χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως την άδεια της Τουρκίας, τη σημαία της οποίας έφερε το πλοίο, ή του πλοιάρχου του.

«Είναι παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου να επιβιβάζονται σαν πειρατές σε εμπορικά πλοία», είπε, υπογραμμίζοντας ότι τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και η πρεσβεία της Τουρκίας στη Ρώμη, όπου βρίσκεται και το αρχηγείο της «Επιχείρησης Ειρήνη» της ΕΕ, είχαν προειδοποιήσει ενάντια στην επιθεώρηση του πλοίου κι ότι η Άγκυρα διαπραγματεύτηκε για το θέμα με τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Η Άγκυρα, συνέχισε ο Τσαβούσογλου, θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο. «Οι εντολές του προέδρου μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αναπάντητο. Θα απαντήσουμε όχι μόνον στο πεδίο της δράσης, αλλά θα ακολουθήσουμε και τη δικαστική και πολιτική διαδικασία», πρόσθεσε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ