Τσαβούσογλου: Οι διαφορές Αγκυρας-Παρισιού έχουν αμβλυνθεί μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη

Τσαβούσογλου: Οι διαφορές Αγκυρας-Παρισιού έχουν αμβλυνθεί μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη

Οι διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας γύρω από τη σύγκρουση στη Λιβύη έχουν αμβλυνθεί από τότε που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων βρίσκονται σε θετική πορεία μετά από μήνες εντάσεων.

Η Άγκυρα και το Παρίσι βρίσκονται σε αντιπαράθεση επί πολλών ζητημάτων τους τελευταίους μήνες, από τη Λιβύη και τη Συρία έως τη διαμάχη για τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, έχουν ανταλλάξει βέλη σε πολλές περιστάσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Γαλλία θέλει να συνεργαστεί με τη Γαλλία στην Αφρική, καθώς οι δύο χώρες ξεπερνούν τις διαφορές τους, και πρόσθεσε ότι οι διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS