Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε το Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα F-16

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε το Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα F-16

Νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό NTV «έδειξε» τον Έλληνα πρωθυπουργό σαν τον μοναδικό υπεύθυνο για την άρνηση του Κογκρέσου να παραχωρήσει στην Τουρκία νέα F-16 και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα, κάνοντας και υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα. Απέφυγε, ωστόσο, να πει πως η χώρα του βρίσκεται εκτός του προγράμματος των F-35 και υπάρχει αντίδραση των ΗΠΑ για τα F-16, λόγω της προμήθειας S-400 από τη Ρωσία.

«Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό, εκλιπαρούσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα μαχητικά, σε πνεύμα που δεν αρμόζει σε συμμαχική χώρα και έκανε μικρότητες. Υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες, όμως δεν πιστεύω πως θα προκύψει πρόβλημα, πιστεύω πως το κλίμα είναι τώρα θετικό» είπε, μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Υπάρχουν διάφορα λόμπι, όπως των Αρμενίων, αλλά κυρίως αυτό της Ελλάδας, που λένε να μην μας δώσουν τα μαχητικά αυτά. Όμως, κυρίως, το ελληνικό λόμπι το κάνει αυτό» σχολίασε σε άλλο σημείο ο Τσαβούσογλου.

Σχετικά με τις επικρίσεις κατά του Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία, επειδή κάθιεσε στο ίδιο τραπέζι, στη διάρκεια δείπνου στο ΝΑΤΟ, με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Τσαβούσογλου είπε: «Οι συναντήσεις μας σε ανεπίσημα δείπνα είναι ανθρώπινες και δεν σημαίνει πως τους αναγνωρίζουμε».

Αναφορικά με τις αιτήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «αν δεν εφαρμόσουν όσα υπογράψαμε στο σχετικό μνημόνιο, τότε δεν θα τους επιτρέψουμε την είσοδο στο ΝΑΤΟ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS