Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο 56χρονος δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ -Ο πλουσιότερος Τσέχος

Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο 56χρονος δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ -Ο πλουσιότερος Τσέχος

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα, ανακοίνωσε σήμερα ο επιχειρηματικός όμιλός του, ο PPF. Ο Πετρ Κέλνερ ήταν 56 ετών.

Ο όμιλος PPF ανακοίνωσε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή, οι συνθήκες της οποίας ερευνώνται.

«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο PPF σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο Κέλνερ είχε γεννηθεί το 1964 σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα της χώρας του με την Γερμανία και την Τσεχία. Στη δεκαετία του 1990 ίδρυσε τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών. Ο όμιλος PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2009 ίδρυσε με τη γυναίκα του, Ρενάτα Κελνέροβα, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με τον όμιλο PPF να δωρίζει μεγάλες ποσότητες υλικών στη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ των οποίων testing kits και μάσκες. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε αγοράσει την Central European Media Enterprises (CME) σε μια κίνηση, για την οποία εκφράστηκαν από διάφορες πλευρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η τηλεοπτική εταιρεία θα μπορούσε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της. Η CME διαχειρίζεται 30 τηλεοπτικούς σταθμούς στη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία κι είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο Κέλνερ ήταν μια κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία στην τσεχική μετακομμουνιστική εποχή, με τον πλούτο του να υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS