Τζεν Ψάκι: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο με τη Ρωσία - Δεν θα αποκλείσουμε τον εναέριο χώρο στην Ουκρανία

Τζεν Ψάκι: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο με τη Ρωσία - Δεν θα αποκλείσουμε τον εναέριο χώρο στην Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι,  παραχώρησε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ και -μεταξύ άλλων- είπε ότι ως ΗΠΑ «κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς», αλλά στο σημείο που δεν θα προκληθεί σύρραξη με τη Ρωσία.

Παράλληλα, η Ψάκι ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι πάντα ανοικτή σε μια συνομιλία με τη Μόσχα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα, εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι Ρώσοι «έχουν ρίξει περισσότερους από 480 πυραύλους στην Ουκρανία.Συνεχίζουν την επιχείρησή τους, που σκοπεύει στην κατάληψη του Κιέβου και όλης της χώρας. Οπότε, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει σε αυτήν τη χρονική στιγμή».

Επίσης, σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να υπάρξει μια απευθείας συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απάντησε: «Βεβαίως. Αυτό παραμένει η φιλοδοξία μας. Δεν θα βγάλουμε ποτέ τη διπλωματία από το τραπέζι, όμως -επαναλαμβάνω- δεν είναι αυτή η στιγμή. Δεν προγραμματίζουμε κάποια συνάντηση, ή επικοινωνία. Ο πρόεδρος ήταν σαφής σε αυτό».

Ακόμη, σε ερώτηση για εκ νέου κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών, σημείωσε: «Πρώτος παράγοντας γι' αυτό είναι κατά πόσο βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Πούτιν. Ίσως να μην είναι η τελευταία ομάδα στην οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις, ίσως να υπάρξει κι άλλη».

Για μια πιθανή απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία, τόνισε: «Δεν το γνωρίζω. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Όταν ένα θέμα είναι τόσο πολύπλοκο, υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν».

Σχετικά με την κατάληψη της Αζοφικής Θάλασσας από τη Ρωσία και την εικόνα που έχει το αμερικανικό Πεντάγωνο για την κατάσταση εκεί, σημείωσε: «Το 90% των ρωσικών δυνάμεων είναι στην Ουκρανία, που σημαίνει πως κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουν τους στόχους τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ