Τζόνσον για πόλεμο στην Ουκρανία: Τρομερό λάθος της Δύσης όταν άφησε τον Πούτιν να ξεφύγει το 2014

Τζόνσον για πόλεμο στην Ουκρανία: Τρομερό λάθος της Δύσης όταν άφησε τον Πούτιν να ξεφύγει το 2014

«Ο Ρώσος ηγέτης είχε διαπράξει μια πράξη βίαιης επιθετικότητας και είχε αφαιρέσει ένα τεράστιο κομμάτι από μια κυρίαρχη χώρα και τον αφήσαμε να ξεφύγει», είπε χαρακτηριστικά.


H Δύση έκανε ένα «τρομερό λάθος» που άφησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να «ξεφύγει» μετά την εισβολή του στην Κριμαία το 2014, ισχυρίστηκε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε σε άρθρο του στην Daily Telegraph ότι ο Πούτιν διέπραξε «μια πράξη βίαιης επιθετικότητας» και αφαίρεσε «ένα τεράστιο κομμάτι από μια κυρίαρχη χώρα», κατά την πρώτη του εισβολή στην Ουκρανία.

«Όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία την πρώτη φορά, το 2014, η Δύση έκανε ένα τρομερό λάθος. Ο Ρώσος ηγέτης είχε διαπράξει μια πράξη βίαιης επιθετικότητας και είχε αφαιρέσει ένα τεράστιο κομμάτι από μια κυρίαρχη χώρα – και τον αφήσαμε να ξεφύγει», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

«Και έτσι, όταν έφτασε τελικά να ξεκινήσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία, ήξερε ότι ο κόσμος θα δυσκολευόταν πολύ να τον τιμωρήσει. Ήξερε ότι είχε δημιουργήσει έναν εθισμό. Γι’ αυτό νιώθει ικανός να βομβαρδίζει μαιευτήρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αρκετά τολμηρός ώστε να εξαπολύει επιθέσεις σε οικογένειες που φεύγουν», πρόσθεσε.

Ο τερματισμός της εξάρτησης του κόσμου από τη ρωσική ενέργεια θα προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας στον Πούτιν, είπε ο Τζόνσον, καθώς υποστήριξε το σχέδιο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Για να αντικαταστήσει τη ρωσική ενέργεια και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επεκτείνει την παραγωγή αιολικής ενέργειας και να επενδύσει σε άλλες ανανεώσιμες πηγές, τόνισε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επίσης να αντιστρέψει το «ιστορικό λάθος» της απομάκρυνσης από την πυρηνική ενέργεια, είπε.

«Μπορεί να έχει το χέρι του στις πηγές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον άνεμο της Βόρειας Θάλασσας», ανέφερε ο Τζόνσον για τον Ρώσο πρόεδρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ