Πυρά Τζόνσον κατά Πούτιν: Είναι τύραννος - Φοβήθηκε την Ουκρανία επειδή έκανε εκλογές

Πυρά Τζόνσον κατά Πούτιν: Είναι τύραννος - Φοβήθηκε την Ουκρανία επειδή έκανε εκλογές

Κατά την παρουσία του στο συνέδριο των Συντηρητικών της Σκωτίας στο Αμπερντίν

Πυρά κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Μπόρις Τζόνσον με αφορμή τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά την παρουσία του στο συνέδριο των Συντηρητικών της Σκωτίας στο Αμπερντίν, υποστήριξε πως η Βρετανία στηρίζει αναφανδόν τον λαό της Ουκρανίας. 

«Κάθε μέρα που συνεχίζεται η ηρωική αντίσταση της Ουκρανίας, καθίσταται σαφές ότι ο Πούτιν διέπραξε ένα καταστροφικό λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Πούτιν πανικοβλήθηκε με την προοπτική επανάστασης στη Ρωσία, εμπνευσμένη από την ουκρανική δημοκρατία».

«Φοβήθηκε την Ουκρανία, επειδή εκεί έχουν ελευθεροτυπία, επειδή στην Ουκρανία έκαναν ελεύθερες εκλογές και κάθε χρόνο προόδευε, όχι εύκολα πάντα, προς την ελευθερία και τη δημοκρατία και τις ελεύθερες αγορές», είπε ο Τζόνσον.


«Αυτός είναι ο λόγος για την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» συνέχισε ο Τζόνσον, προσθέτοντας πως ο κόσμος έχει φτάσει σε μια «στιγμή επιλογής μεταξύ της ελευθερίας και της καταπίεσης».

Τζόνσον προειδοποίησε άλλους ηγέτες να μην υιοθετήσουν μια στάση “realpolitik” έναντι του Πούτιν. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι ανά την υφήλιο, που λένε ότι είναι καλύτερα να τα βρίσκει κανείς με την τυραννία». Μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με τον Πούτιν μετά από αυτό, όπως είχε κάνει η Δύση το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, θα σήμαινε επανάληψη του ίδιου ακριβώς λάθους, υπογράμμισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι το πρωί της Παρασκευής και δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, σε μια περίοδο που ο λαός της «αντιμετωπίζει τέτοια φρίκη με τόσο θάρρος». «Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε. Σας υπόσχομαι ότι θα το κάνουμε» ήταν η δήλωση του Τζόνσον στον Ζελένσκι.

Παράλληλα, είπε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι η χώρα του πολεμά «όχι μόνο για τις ζωές και τα σπίτια, αλλά για τον σκοπό της ίδιας της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS