Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. αδημονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. αδημονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε γνωστό χθες Τετάρτη ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και ότι οι Βρυξέλλες αδημονούν να συνεργαστούν με το Λονδίνο για θέματα όπως η ένοπλη σύρραξη της Ρωσίας με την Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή.

Η ΕΕ εργάζεται για να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις δυνάμει του Πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που θα προσφέρουν «σταθερότητα και προβλεψιμότητα», πρόσθεσε ακόμη η κυρία φον ντερ Λάιεν μέσω Twitter.

Ο κ. Σούνακ διαβεβαίωσε από την πλευρά του τη Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν ότι η πρόθεσή του είναι να εξευρεθεί «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» για τα τρέχοντα προβλήματα γύρω από το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, ανέφεραν οι υπηρεσίες του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν για τη συνδιάλεξη.

«Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν ανυπομονούν να συναντηθούν διά ζώσης σύντομα», προστίθεται στο δελτίο Τύπου, χωρίς να δίνεται καμία λεπτομέρεια για το πότε ή το πού θα γίνει η συνάντησή τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS