Viral βίντεο: Η στιγμή που ο σύγχρονος Ταρζάν, που έζησε 40 χρόνια στη ζούγκλα, επέστρεψε στον πολιτισμό

Viral βίντεο: Η στιγμή που ο σύγχρονος Ταρζάν, που έζησε 40 χρόνια στη ζούγκλα, επέστρεψε στον πολιτισμό

Πλάνα από τις στιγμές που ο «πραγματικός Ταρζάν» ήρθε σε επαφή με τον πολιτισμό για πρώτη φορά ύστερα από 4 δεκαετίες απομόνωσης στην έρημο του Βιετνάμ, έρχονται στο φως.

Ο Χο Βαν Λανγκ πέθανε σε ηλικία 52 ετών τον Σεπτέμβριο μετά την επανένταξή του στην κοινωνία και αφού είχε ζήσει για 41 χρόνια στη ζούγκλα με τον πατέρα του. Ολα ξεκίνησαν το 1972 όταν ο πατέρας του πήρε τον μικρό Λανγκ και χάθηκαν στην έρημο καθώς η μισή οικογένειά τους είχε σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ.

Πατέρας και γιος ήρθαν ξανά σε επαφή με τον πολιτισμό το 2013, όταν μπήκαν σε ένα χωριό και αναζήτησαν ιατρική βοήθεια για τον πατέα του Λανγκ, Χο Βαν Ταν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πίστευαν ότι ο πόλεμος του Βιετνάμ συνεχίζεται.

Μετά το 2013, ο Λανγκ άρχισε να ζει έναν σχετικά μοντέρνο τρόπο ζωής, αλλά μερικοί φίλοι και παρατηρητές πιστεύουν ότι το άγχος και η κακή διατροφή του «πολιτισμένου» κόσμου είχαν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία του.

Τώρα, ένα πολύ ιδιαίτερο βίντεο με σπάνια πλάνα δείχνουν τις πρώτες αντιδράσειες του Λανγκ όταν είδε τον ωκεανό, όταν πέταξε με αεροπλάνο, όταν χάζεψε τους ουρανοξύστες.

Το βίντεο, που ουσιαστικά δείχνει τον Χο Βαν Λανγκ κάνοντας για πρώτη φορά απλά καθημερινά πράγμαρα, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού το κοινοποίησε ο φίλος του και σκηνοθέτης Αλβάρο Σερέζο.

Στο βίντεο μεταξύ άλλων, φαίνεται ο Λανγκ με εμφανώς μάτια που γυαλίζουν να κοιτά για πρώτη φορά έξω, από ένα παράθυρο αεροπλάνου. Σε άλλα πλάνα ακτινοβολεί χαρά καθώς περπατά σε παραλία και βλέπει τα κύματα του ωκεανού, δείχνοντας μάλιστα τεράστια έκπληξη καθώς πλησιάζει το νερό.

Ο Λανγκ είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Ο σκηνοθέτης, όμως, Σερέζο, ο οποίος επέστρεψε στη ζούγκλα με τον Λανγκ για να περάσουν εκεί μια εβδομάδα μαζί, πιστεύει ότι η ανακάλυψη της «σύγχρονης ζωής» είχε πιθανώς θανατηφόρες συνέπειες για τον σύγχρονο Ταρζάν.

«Είμαι τόσο λυπημένος που έφυγε, αλλά για μένα ο θάνατός του είναι επίσης απελευθέρωση γιατί ξέρω ότι υπέφερε τους τελευταίους μήνες.

Ηταν ένας όμορφος άνθρωπος, το να τον ξεχάσω θα είναι αδύνατο, θα μου λείπει καθημερινά.

Αλλά δεν μου άρεσε να τον βλέπω να ζει μέσα στον πολιτισμό. Πάντα ανησυχούσα ότι το σώμα του αλλά και η ψυχή του δεν θα ήταν σε θέση να χειριστούν μια τόσο δραματική αλλαγή.

Είχε περάσει όλη του τη ζωή στη ζούγκλα και στη συνέχεια ήρθε να ζήσει στον πολιτισμένο κόσμο όπου άρχισε να τρώει επεξεργασμένα τρόφιμα και μερικές φορές ακόμη και να πίνει αλκοόλ».

Ο Σερέζο γνώρισε τον Λανγκ μέσω της δουλειάς του με την Docastaway - μια εταιρεία που βοηθά ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από τον πολιτισμό και να περάσουν μερικές μέρες ή εβδομάδες εντελώς μόνοι σε ένα έρημο νησί.

Κατά τη διάρκεια της φιλίας τους, ο Σερέζο κατέγραψε με κάμερα μερικές από τις πιο ευάλωτες, συναισθηματικές και όμορφες στιγμές του Λανγκ, τόσο από τη ζωή του στη ζούγκλα, όσο και από την προσαρμογή του στην πολιτισμένη ζωή και την επιστροφής του στην άγρια ​​φύση.

«Δύο χρόνια αφότου επέστρεψε στον πολιτισμό, πήγα να ψάξω για τον Χο Βαν Λανγκ στο χωριό του για να δω αν θα μου διδάξει κάποιες νέες τεχνικές επιβίωσης που θα μπορούσα να εφαρμόσω στα ερημονήσια. Πάντα λέω ότι οι καλύτεροι δάσκαλοι επιβίωσης βρίσκονται στις φυλές», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Λονγκ, Χο Βαν Τρι, ενθάρρυνε τον αδελφό του και τον πατέρα του να επιστρέψουν στον πολιτισμό όταν η υγεία του Θαν άρχισε να επιδεινώνεται το 2013. Πέθανε από άγνωστη αιτία το 2017.

Ο οικογενειάρχης Θαν κάποτε ζούσε μια κανονική ζωή με την οικογένειά του στο χωριό Τρα Κεμ, πριν από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Αφού κατέφυγαν στην έρημο, έζησαν εκεί αναζητώντας φρούτα και μανιόκα από το δάσος και φυτεύοντας καλαμπόκι.

Φορούσαν ρούχα φτιαγμένα από φλοιό δέντρου και ζούσαν σε μια καλύβα από ξύλο που ήταν υψωμένη πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος.

Όταν οι τροφοσυλλέκτες είδαν τους δύο «άνδρες της ζούγκλας» από μακριά να λειτουργούν ασυνήθιστα, ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές. Οι αξιωματούχοι δημιούργησαν μια ομάδα για να τους εντοπίσουν και τους βρήκαν τον Αύγουστο του 2013 μετά από πέντε ώρες αναζήτησης.

Ο πατέρας μπορούσε να μιλήσει λίγο τη μειονοτική γλώσσα Cor, αλλά ο γιος ήξερε μόνο μερικές λέξεις. Στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις ως πρώτο βήμα για να επανενταχθούν στην κοινωνία. Ο Λανγκ έκανε μια συναισθηματική επιστροφή στο πρώην σπίτι του τον Ιούλιο του 2016.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ