Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα παλέψει για την πόλη-φρούριο Μπαχμούτ»

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα παλέψει για την πόλη-φρούριο Μπαχμούτ»

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται όσο μπορεί για το Μπαχμούτ.

Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν θα χαρίσει την ανατολική πόλη-φρούριο». «Θα παλέψουμε όσο μπορούμε. Θεωρούμε το Μπαχμούτ το φρούριό μας», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία θα μπορούσε να κρατήσει το Μπαχμούτ και να απελευθερώσει το κατεχόμενο Ντονμπάς «αν λάμβανε όπλα μεγάλου βεληνεκούς», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Η πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς έχει γίνει το επίκεντρο της ουκρανικής αντίστασης στις έντονες προσπάθειες της Ρωσίας να κατακτήσει την περιοχή.

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι οι δυνάμεις τους περικυκλώνουν το Μπαχμούτ από διάφορες κατευθύνσεις και μάχονται για να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός αυτοκινητόδρομου που είναι επίσης σημαντικός για τις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο ανεφοδιασμός της περιοχής.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να πιέζει προς τα ανατολικά και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να αντέξουν μέχρι να φτάσουν περισσότερα δυτικά όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, βρίσκονται στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ