Βρετανία: Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β', ο Κάρολος Γ' ανακηρύσσεται σήμερα επίσημα βασιλιάς

Βρετανία: Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β', ο Κάρολος Γ' ανακηρύσσεται σήμερα επίσημα βασιλιάς

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’, ο Κάρολος Γ΄ανακηρύσσεται επίσημα σήμερα βασιλιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τελεί σε εθνικό πένθος.

Χθες βράδυ, για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια, ακούστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ο βρετανικός εθνικός ύμνος με την αλλαγή στους στίχους "God save the King" (Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά). Η εκδοχή αυτή που αναφέρεται σε άνδρα μονάρχη αντικαθιστά το"God save the Queen" (Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα), τον ύμνο που ακουγόταν από την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο το 1952.

Νωρίτερα χθες, στο πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ο Κάρολος Γ’ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του, ενώ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Σήμερα το πρωί, το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει στον παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια από τον εξώστη αυτής της κατοικίας.

Αργότερα, το Κοινοβούλιο θα ορκιστεί πίστη στον νέο βασιλιά και θα υποβάλει τα συλλυπητήριά του. Το απόγευμα, η πρωθυπουργός της χώρας και τα βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν δεκτά από τον Κάρολο.

Ο Κάρολος Γ’ ανέρχεται στον θρόνο σε μια δύσκολη περίοδο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 ετών, έχοντας αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργούς σε έξι χρόνια. Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βρετανός μονάρχης που ανεβαίνει στον θρόνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS