Βρετανία: Προς μερικό lockdown δύο εβδομάδων από τις 28 Δεκεμβρίου

Βρετανία: Προς μερικό lockdown δύο εβδομάδων από τις 28 Δεκεμβρίου

Σε λόκνταουν δύο εβδομάδων αρχής γενομένης από την επόμενη Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times, με σκοπό να σπάσει την αλυσίδα της μετάδοσης της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Παρά τη γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων με τη νέα μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ειδικά στο Λονδίνο, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε τη Δευτέρα να αναβάλει για μετά τα Χριστούγεννα τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, τουλάχιστον για την Αγγλία – καθώς για τις υπόλοιπες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου λόγο έχουν και οι τοπικές αρχές.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου ο κ. Τζόνσον, θα περιμένει πρώτα να καταστούν σαφέστερα τα επιδημιολογικά στοιχεία και μετά θα αποφασίσει αν απαιτείται περαιτέρω δράση.

«Ωστόσο δεν θα αποκλείσουμε περαιτέρω παρεμβάσεις εάν πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά «ώρα με την ώρα» τα τελευταία στοιχεία.

Το σενάριο που φαίνεται να προκρίνεται κάνει λόγο για ένα σύντομο και μερικό λόκνταουν δύο εβδομάδων, έως τις 11 Ιανουαρίου, με απαγόρευση συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, όπως ίσχυε έως και τον περασμένο Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι παμπ και εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους, αλλά και πάλι μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι και μόνο από δύο νοικοκυριά.

Βρετανοί λοιμωξιολόγοι δεν έκρυβαν την Τρίτη τη δυσαρέσκειά τους για τους δισταγμούς της κυβέρνησης να αποφασίσει νέα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας ότι «αν περιμένουμε για την Πρωτοχρονιά θα είναι πολύ αργά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS