Θάνατος Ελισάβετ: Το απόγευμα το διάγγελμα του Καρόλου - Τι θα ανακοινώσει ο νέος βασιλιάς

Θάνατος Ελισάβετ: Το απόγευμα το διάγγελμα του Καρόλου - Τι θα ανακοινώσει ο νέος βασιλιάς

Σε προηχογραφημένο τηλεοπτικό του μήνυμα, θα αποτίσει φόρο τιμής στην πολυαγαπημένη του μητέρα Ελισάβετ 

Στις έξι το απόγευμα ώρα Λονδίνου (20.00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος, θα απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ένα 24ωρο μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «inews», το διάγγελμά του θα είναι προηχογραφημένο και σύντομο αποτίοντας φόρο τιμής στην εκλιπούσα μητέρα του.

Ο Κάρολος ήδη επιστρέφει προς το Λονδίνο, συνοδευόμενος από τη συζύγο του Καμίλα, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρας και εν συνεχεία θα κάνει το διάγγελμά του.
Παρόλο που θα πενθεί, τις επόμενες ημέρες ο βασιλιάς θα αντιμετωπίσει έναν δύσκολο γύρο δημόσιων και συνταγματικών υποχρεώσεων.

Αναλυτές του Sky News υποστηρίζουν ότι σε αντίθεση με την μητέρα του, ο Κάρολος δεν παίρνει διακριτικά θέση σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα αλλά είναι πιο ωμός στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γενναιόδωρη απέναντι στο προσωπικό της, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας της νόσου Covid που είχε παγώσει τους μισθoύς τους. 

Ωστόσο, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας αναμένεται να κάνει περικοπές στο προσωπικό των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, υποστηρίζουν οι βασιλικοί ανταποκριτές.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, το 2018, ο Κάρολος αναγνώρισε ότι ως βασιλιάς, δεν θα μπορούσε να μιλήσει ή να παρέμβει στην πολιτική, επειδή ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός από το να είναι πρίγκιπας της Ουαλίας.

Τόνισε επίσης ότι σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στα βασιλικά ανάκτορα , να μειώσει τα έξοδα και να εκπροσωπήσει καλύτερα τη σύγχρονη Βρετανία.

O Kάρολος είχε προκαλέσει τη δυσφορία πολλών Βρετανών μετά το διαζύγιό του από την πολυαγαπημένη πριγκίπισσα Νταϊάνα και με την άνεσή του να παρεμβαίνει σε δημόσιες υποθέσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ