Βρετανία: Tο πάρτι τελειώνει για τον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Tο πάρτι τελειώνει για τον Μπόρις Τζόνσον

Επί ξυρού ακμής, λόγω κορωνοπάρτι, βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά τις αποκαλύψεις για τις κοινωνικές συναθροίσεις στον κήπο της επίσημης κατοικίας, τον καιρό που οι Βρετανοί ζούσαν σε σκληρό «απαγορευτικό» για τον έλεγχο της πανδημίας.

Κατά τη χθεσινή του εμφάνιση στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για το λεγόμενο «partygate», ο Μπόρις Τζόνσον αναγνώρισε ότι παρέστη στο «κορωνοπάρτι» της 20ής Μαΐου του 2020 στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας και ζήτησε συγγνώμη για την παραβίαση των μέτρων. Ομως για μία ακόμα φορά επέμεινε ότι είχε την εντύπωση ότι ήταν «συνάντηση εργασίας «και στόχος της παρουσίας του ήταν να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του», τονίζοντας ότι παρέμεινε στη χαλαρή ατμόσφαιρα του κήπου επί είκοσι λεπτά και επέστρεψε στο γραφείο του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, επίσης, δήλωσε ότι αντιλήφθηκε το λάθος του μόνο όταν είδε την κοινωνική αντίδραση που πυροδότησε η συμπεριφορά του και αναγνώρισε ότι «έπρεπε να έχει ζητήσει από τους παριστάμενους να επιστρέψουν στα γραφεία τους και να έβρισκε έναν διαφορετικό τρόπο να τους ευχαριστήσει», αλλά όπως είπε, δεν «συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για πάρτι».

Ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι οι δικαιολογίες του Μπόρις Τζόνσον «ότι δεν αντιλήφθηκε ότι πήγαινε σε πάρτι είναι τόσο γελοίες ώστε προσβάλλουν την κοινή γνώμη» και πρόσθεσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «εξαναγκάστηκε να παραδεχθεί αυτό που όλοι γνώριζαν, ότι δηλαδή την περίοδο που όλη η βρετανική κοινωνία βρισκόταν απομονωμένη, ο ίδιος διοργάνωνε πάρτι για ποτό στην πρωθυπουργική κατοικία. Αραγε, θα κάνει τώρα το μόνο ορθό πράγμα που απομένει: Θα παραιτηθεί;».

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν τα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος. Ανώτερο στέλεχος αναγνώρισε ότι οι δικαιολογίες του Τζόνσον «είναι πολύ λίγες και ήρθαν πολύ αργά». Την ίδια στιγμή, ο σερ Ρότζερ Γκέιλ, βετεράνος βουλευτής των Τόρηδων, χαρακτήρισε τον Τζόνσον μετά τη χθεσινή του εμφάνιση στο Κοινοβούλιο «πολιτικώς μελλοθάνατο», επισημαίνοντας ότι οι ευκαιρίες της πολιτικής του επιβίωσης εξαντλούνται. Την παραίτηση Τζόνσον ζήτησε, επίσης, ο επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος της Σκωτίας, Ντάγκλας Ρος.

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, σερ Εντ Ντέιβι, κάλεσε τη μητροπολιτική αστυνομία να διερευνήσει το συμβάν και να ανακρίνει τον Τζόνσον, μετά την παραδοχή ότι παρέστη στο κορωνοπάρτι. Ετσι, ο βρετανικός λαός θα πεισθεί για την απόδοση δικαιοσύνης και την ισονομία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ