Βρετανία - Τζέρεμι Χάντ: Στις 17 Νοεμβρίου το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Σούνακ

Βρετανία - Τζέρεμι Χάντ: Στις 17 Νοεμβρίου το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Σούνακ

Το σχέδιο προϋπολογισμού της βρετανικής κυβέρνησης θα ανακοινωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, η καθυστέρηση οφείλεται στα δεδομένα που θα λάβουν υπ'όψιν τους, προκειμένου να αντικατοπτρίζει «τις πιο ακριβείς δυνατές οικονομικές προβλέψεις», σημειώνοντας ότι θα δείχνει μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα.

Η ανακοίνωση του δημοσιονομικού σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 31 Οκτωβρίου.

«Η υπ'αριθμόν 1 προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σταθερότητα και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα που καλύπτει τις δαπάνες της και για τον λόγο αυτόν, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό», σημείωσε ο Χαντ.

Παράλληλα και η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η νέα κυβέρνηση ανέβαλε σήμερα κατά δύο εβδομάδες την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού, που έχει κυρίως στόχο να καθησυχάσει τις αγορές για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημοσιονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο νέος πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ και ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ «κατέληξαν στην ημερομηνία της 17ης Νοεμβρίου» για να ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα μέτρα τους, μετά το φιάσκο του «μίνι-προϋπολογισμού» της προηγούμενης κυβέρνησης της Βρετανίας υπό την Λιζ Τρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ