Washington Post: Δημοσιεύει επιστολές Ρώσων στρατιωτών που εγκαταλείπουν την Ουκρανία - «Αρνούμαι να υπηρετήσω»

Washington Post: Δημοσιεύει επιστολές Ρώσων στρατιωτών που εγκαταλείπουν την Ουκρανία - «Αρνούμαι να υπηρετήσω»

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να ανακαταλαμβάνουν εδάφη σε μια επίθεση που έχει καταπλήξει τη Ρωσία με την ταχύτητα και το εύρος της. Το αποτέλεσμα της άμυνας του Κιέβουαιφνιδίασε τις ρωσικές δυνάμεις με πολλούς Ρώσους στρατιώτες να εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης. 

Πέρα από τα άρματα μάχης και τον εξοπλισμό που παράτησαν κατά τη φυγή τους, οι Ρώσοι στρατιώτες άφησαν πίσω τους και κάποιες επιστολές που βρήκαν οι Ουκρανοί στα εδάφη που ανέκτησαν.

Η «Washington Post» κάνει λόγο για τουλάχιστον δέκα επιστολές που φέρονται να έγραψαν Ρώσοι στρατιώτες και τις οποίες εντόπισαν οι δυνάμεις του Κιέβου σε ένα σπίτι στο Ιζιούμ και παρέδωσαν στην αμερικανική εφημερίδα.

Τα γράμματα απευθύνονταν στους προϊσταμένους τους αξιωματικούς και έφεραν ημερομηνία 30 Αυγούστου. Περίπου δέκα μέρες αργότερα η πόλη έπεσε στα χέρια των Ουκρανών.

Η «Washington Post» σημειώνει ότι δεν έχει εξακριβώσει την αυθεντικότητα των επιστολών, αλλά, όπως γράφει, βρέθηκαν ανάμεσα σε άρβυλα και στρατιωτικές στολές. Σχετικές φωτογραφίες κυκλοφορούν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αρνούμαι να υπηρετήσω»

Ο διοικητής μιας αντιαεροπορικής διμοιρίας από τη Μόσχα γράφει, σύμφωνα πάντα με την αμερικανική εφημερίδα: «Λόγω έλλειψης ημερών διακοπών και ηθικής εξάντλησης, αρνούμαι να υπηρετήσω στην ειδική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας», όπως έχει βαφτίσει η Μόσχα τον πόλεμο.

Ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης ζήτησε απαλλαγή επειδή «η υγεία μου έχει επιδεινωθεί και δεν έχω λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άλλος γράφει ότι υποφέρει από «σωματική και ηθική εξάντληση». Άλλοι στρατιώτες παραπονέθηκαν ότι δεν πήραν άδεια για το ταξίδι του μέλιτος ή για να παραβρεθούν στη γέννηση του παιδιού τους.

Τα λόγια των Ρώσων στρατιωτών δείχνουν πόσο πεσμένο πρέπει να ήταν το ηθικό τους. Σύμφωνα με την «Washington Post», το παρόμοιο στιλ με το οποίο είναι γραμμένες οι επιστολές υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Δεν είναι απίθανο να ήταν παρόμοια η διάθεση πολλών άλλων Ρώσων στρατιωτών και να επιδεινώθηκε μετά τις σφοδρές απώλειες.

Γράμματα παιδιών από τη Ρωσία

Οι Ουκρανοί βρήκαν επίσης και γράμματα σταλμένα από τη Ρωσία στους Ρώσους στρατιώτες, με σκοπό να τους ενθαρρύνουν. Φαίνεται ότι συντάχθηκαν από παιδιά.

«Γεια σου! Δεν ξέρω σε ποιον θα φθάσει αυτό το γράμμα, αλλά ξέρω ότι περνάς μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο. Γι’ αυτό και θέλω να σε υποστηρίξω. Πιθανώς να πεινάς, να κρυώνεις, να θέλεις να γυρίσει στο σπίτι σου, στην οικογένειά σου ή στους φίλους της παιδικής σου ηλικίας» γράφει ένα κορίτσι, ονόματι Νάστια.

Σε άλλες επιστολές γίνεται εμφανής η προπαγάνδα του Κρεμλίνου στη Ρωσία... «Προστατεύεις ειρηνικούς πολίτες, εκπληρώνεις το βασικό καθήκον κάθε ανθρώπου» γράφει ένας νεαρός, ονόματι Λεονίντ, απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες στο μέτωπο.

«Πιστεύω ότι ο πόλεμος είναι κάτι κακό και τρομερό. Ο θάνατος αθώων ανθρώπων, η καταστροφή, δεν έχεις πια φυσιολογική ζωή, δεν έχεις σπίτι, δουλειά, χάνεις τους συγγενείς σου. Ελπίζω να αντέξετε και να πετύχετε μια ολοκληρωτική νίκη. Καλή τύχη! Πιστεύω σε εσάς!».

Χθες, Πέμπτη, ανακαλύφθηκε σε δασώδη περιοχή κοντά στο Ιζιούμ ένας ομαδικός τάφος 440 θυμάτων της ρωσικής εισβολής, αλλά και ένας τάφος με 25 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.

Τις τελευταίες ημέρες καταφθάνουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και από άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής για δολοφονημένους αμάχους.

Μετά την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, την άνοιξη, είχαν βρεθεί εκατοντάδες δολοφονημένοι άμαχοι, με τη Μόσχα να απορρίπτει, παρά τα πειστήρια, ότι ευθύνονται Ρώσοι στρατιώτες και να μιλά μέχρι σήμερα για σκηνοθετημένα από το Κίεβο περιστατικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ