Ξέφυγε ο Ερντογάν: Επίθεση σε Ελλάδα και ΗΠΑ - «Ο Μπάιντεν κρύβει τρομοκράτες»

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Επίθεση σε Ελλάδα και ΗΠΑ - «Ο Μπάιντεν κρύβει τρομοκράτες»

«Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16» δήλωσε για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ


Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα, αλλά και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να παρέμβει ευθέως στις εκλογές των ΗΠΑ υπέρ των Ρεπουμπλικανών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, το πρωί του Σαββάτου ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, αλλά και στον Τζο Μπάιντεν, παρεμβαίνοντας στις ενδιάμεσες αμαρικανικές εκλογές.

«Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16» σημείωσε. Δήλωσε μάλιστα ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί ώστε να λυθεί το θέμα των μαχητικών στο Κογκρέσο.

«Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16» δήλωσε ευθέως.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της EΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν» δήλωσε μάλιστα, ενώ κατηγορεί και την Ελλάδα ότι φιλοξενεί πάρα πολλούς Γκιουλενιστές, και ότι μέσω της Ελλάδας διαφεύγουν στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου «στρατοπέδου του Λαυρίου» που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς τον ενοχλεί αφάνταστα η αμερικανική παρουσία στο στρατηγικής σημασίας αυτό λιμάνι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS