Ζάεφ: Ψηφίστε τις Πρέσπες για να είμαστε περήφανοι «Μακεδόνες» σε ΝΑΤΟ-ΕΕ

Ζάεφ: Ψηφίστε τις Πρέσπες για να είμαστε περήφανοι «Μακεδόνες» σε ΝΑΤΟ-ΕΕ

Στην τελική ευθεία έχει μπει στην ΠΓΔΜ η προεκλογική εκστρατεία για το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δίνει όσο μεγαλύτερη έμφαση μπορεί στο ζήτημα της «μακεδονικής ταυτότητας» για να γοητεύσει τους ψηφοφόρους του VMRO.

Mιλώντας στην Γευγελή ο Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να εγκρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών -«να κάνουμε την έξυπνη επιλογή για την ευρωπαϊκή 'Μακεδονία'»- λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενώπιον ΝΑΤΟ και ΕΕ θα ανεμίζουμε με περηφάνεια τη 'μακεδονική σημαία'. Θα μιλάμε δυνατά την αναγνωρισμένη 'μακεδονική γλώσσα'. Με τη συμφωνία επιβεβαιώνεται η 'μακεδονική' ταυτότητα και ανοίγει ο δρόμος για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.» 

Παράλληλα «τρέχει» νέο τηλεοπτικό σποτ, το οποίο αποκαλύπτει σε όλο της το εύρος τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην «Σεβέρνα» ή «Βόρεια Μακεδονία», αντίθετα προβάλλεται η υιοθέτηση από τα δυο μέρη -Ελλάδα και ΠΓΔΜ- της «μακεδονικής» γλώσσας, κουλτούρας, ιστορίας και κληρονομιάς. 

«Είμαστε 'μακεδόνες' και 'μακεδόνισσες' και μιλάμε την αναγνωρισμένη 'μακεδονική γλώσσα'» αναφέρεται στη συνέχεια, για να καταλήξει: «Στις 30 Σεπτεμβρίου πάμε όλοι να ψηφίσουμε για την ευρωπαϊκή 'Μακεδονία'».

https://www.youtube.com/watch?v=RaCu1DSw6J4

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ