Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν επιδιώκει την ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης - Στοχεύει στη διασφάλιση ενός ουδέτερου καθεστώτος

Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν επιδιώκει την ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης - Στοχεύει στη διασφάλιση ενός ουδέτερου καθεστώτος

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτυγχάνονταν μέσω διαλόγου.


Η Ρωσία θα επιτύχει τον στόχο να διασφαλίσει ένα ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία υποστήριξε πως η Μόσχα δε στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου.

Η ίδια τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτυγχάνονταν μέσω διαλόγου και μίλησε για «κάποια πρόοδο» στις συνομιλίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι στόχοι της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου.

Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία.

Ακόμα, υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει δει έγγραφα που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους ότι οι ΗΠΑ φιλοξενούν συστατικά βιολογικών όπλων κοντά στα
σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Δηλώσεις εν ώρα ρωσικής στρατιωτικής ετοιμότητας

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν τη στιγμή που έχουν τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, στην ανατολική Μολδαβία, τη λωρίδα γης ανατολικά του Δνείστερου η οποία ελέγχεται από φιλορωσικό καθεστώς.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, διεξάγουν, μεταξύ άλλων, ασκήσεις αντιμετώπισης αεροπορικού βομβαρδισμού και δηλητηριωδών αερίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις στην Υπερδνειστερία έχουν ευχέρεια άμεσης πρόσβασης στην περιοχή της Οδησσού, στη νοτιοδυτική Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS